Ajutor pentru familii defavorizate şi copii asistaţi, în Maramureş

de | dec. 16, 2016

Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a oferit pachete cu alimente şi dulciuri pentru 370 de familii şi peste 250 de copii cu venituri reduse. De asemenea, Sectorul Social-filantropic al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului alături de mai multe parohii au oferit sprijin pentru copiii asistaţi din centrele şi casele de tip familial, ne informează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.
Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereul-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a participat la activitatea Asociaţiei Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care funcţionează pe lângă Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, prilej cu care au fost oferite pachetele de Crăciun pentru familiile nevoiaşe şi pentru copii. Activitatea a început cu o slujbă de binecuvântare a credincioşilor şi a pachetelor din care vor gusta de sărbătoarea Naşterii Domnului. Cele peste 100 de femei din Asociaţie s-au îngrijit, prin generozitatea unor binefăcători să pregătească peste 1.300 de pachete pentru adulţi, cu alimente necesare sărbătorii Naşterii Domnului. De asemenea, au fost pregătite peste 250 de pachete cu dulciuri pentru copiii acestor persoane asistate. Pachetele au ajuns la 370 de familii nevoiaşe, selectate pe bază de anchete sociale, conform Varvarei Pop, preşedinta Asociaţiei, şi pr. Viorel Bud, slujitor al Catedralei Episcopale şi preot coordonator al Asociaţiei.

PS Iustin Sigheteanul a fost însoţit la această activitate de pr. dr. Cristian Ştefan, consilier cultural, pr. dr. Bogdan Gavra, consilier pentru sectorul social-filantropic, pr. Florin Vele, inspector al sectorului social-filantropic.

Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” acordă ajutor lunar la peste 100 de persoane, cărora le oferă alimentele aduse la domiciliul acestora acasă de către voluntarii asociaţiei, iar zilnic 20 de copii din familii cu mari probleme sociale sunt primiţi în centrul de zi al Asociaţiei, unde voluntarii îi supraveghează la efectuarea temelor şi îi antrenează în activităţi educative şi formative. Aceşti copii au pregătit, cu ocazia acţiunii de împărţire a darurilor, un concert de colinde, cărora li sa adăugat şi Paula, o elevă voluntară a Asociaţiei. Acţiunea de binefacere din Postul Naşterii Domnului, organizată de Asociaţia Femeilor Ortodoxe din Baia Mare se află la a XI-a ediţie.

Sprijin pentru copii asistaţi

Credincioşii din Parohia Boiu Mare, Protopopiatul Chioar şi parohul Ioan Bârle, au desfăşurat în acest post al Naşterii Domnului, în colaborare cu Sectorul Social-filantropic al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, coordonat de pr. consilier Bogdan Gavra şi pr. inspector Florin Vele, o acţiune filantropică ai cărei destinatari au fost copiii din casele de tip familial din Baia Mare. Credincioşii au adunat ulei, făină, zahăr, cartofi, conserve pentru iarnă şi le-au transportat caselor de tip familial din Baia Mare, aparţinătoare de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş. Preoţii participanţi la acţiune au binecuvântat alimentele şi pe tineri.

De asemenea, Sectorul social-filantropic al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu parohiile din protopopiatele Eparhiei Maramureşului şi Sătmarului au colectat alimente pentru casele de tip familial.

Astfel, parohiile nr. 1 şi nr. 2 din Săliştea de Sus, Protopopiatul Vişeu, sub coordonarea protopopului Mihai Chira şi a parohilor Gavriş Vancea şi Nicolae Pintea, au adunat alimente donate de credincioşi. De asemenea, câţiva credincioşi s-au oferit să ajute la transportul, încărcarea şi descărcarea alimentelor, între care zahăr, orez, ulei, saci cu cartofi, brânză etc. Beneficiarii acţiunii de ajutorare au fost casele de tip familial din Vişeu de Sus şi Sighetu Marmaţiei, Centrul maternal şi Centrul de primire în regim de urgenţă din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecția Copilului Maramureş.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...