<span style='color:#B00000  ;font-size:14px;'>Amintiri din vatra satului</span> <br> ALEXANDRU CHIȘ: „Pasiunea pentru arta populară a reușit să mă transforme într-un român care-și iubește țara”</p>
<span style='color:#B00000  ;font-size:14px;'>Amintiri din vatra satului</span> <br> ALEXANDRU CHIȘ: „Pasiunea pentru arta populară a reușit să mă transforme într-un român care-și iubește țara”</p>

Amintiri din vatra satului
ALEXANDRU CHIȘ: „Pasiunea pentru arta populară a reușit să mă transforme într-un român care-și iubește țara”

Alexandru este student în ultimul an la Facultatea de Științe Economice a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și în timpul liber străbate satele din jurul localității natale, Covăsînț, pentru a aduna obiecte vechi, de la costume populare până obiecte ce țineau de gospodăria de altădată.

  „Pasiunea aceasta m-a făcut să văd România cu alți ochi”, spune cu mândrie Alexandru Chiș.

„Colecționez costume populare, obiecte casnice vechi și fotografii; pe scurt, tot ce ține de gospodăria țărănească de altădată. Încă de mic copil eram atras și fascinat de poveștile din trecut, despre satul și familia mea”.

Alexandru a creat și o pagină pe un site de socializare, dedicată pasiunii sale, unde publică fotografiile sau obiectele pe care le colecționează. Totodată și-a realizat arborele genealogic și așa a descoperit că are rude în America. De asemenea, anul trecut a contribuit la tipărirea unei cărți în domeniul etnografic, volum ce conține informații despre comuna Covăsînț.

Pe viitor își dorește să amenajeze un mic muzeu etnografic, unde să expună toate obiectele din colecția sa.

„Pasiunea aceasta, uneori dificilă, a reușit să mă transforme într-un român care își iubește țara, neamul și originile mai mult ca orice”, afirmă Alexandru.

Povestea lui o puteți afla în cadrul emisiunii Amintiri din vatra satului.

Autor

Grigore Sâmboan

Absolvent al studiilor de Teologie și Jurnalism. Redactor-șef la Radio Renașterea.

Articole pe aceeași temă

Distribuie