Alina Ceuca: „Cu pași mici și siguri ajungi unde trebuie în folclor. Nu am făcut și nu o să fac compromisuri”

de | ian. 11, 2016

Vine din Țara Năsăudului, de la Salva și a moștenit talentul de la mama ei cu care adesea cântă în duet. De altfel, spune Alina Ceuca, „mama a fost și este cea mai importantă persoană care m-a ajutat cel mai mult pe acest drum al cântecului, fără de care nu aș fi reușit să ajung unde sunt acum”.

Tânăra interpretă Alina Ceuca este modestă, la locul ei și are numeroase premii câştigate la diverse festivaluri şi concursuri de folclor din țară. Este recunoscută mai ales pentru modul în care și-a împletit părul în zeci de șuvite și adunate în două cozi late, coafură specifică fetelor de măritat de pe valea Sălăuței și a Someșului.

Alina a finalizat recent cel de-al doilea album al ei, orchestrat de maestrul Ovidiu Barteș. “Pe viitor vreau sa-mi continui studiile, să fac un master, să-mi lansez albumul, să fac niște videoclipuri și să culeg cântece vechi și autentice pe care să le fac cunoscute celor care iubesc folclorul adevărat”, spune Alina despre planurile sale de viitor.

Mai multe despre Alina Ceuca aflăm în cadrul emisiunii Ecouri populare. Interpreți de ieri și de azi.

 

 

 

 

Ecouri populare - interpreți de ieri și de azi
Ecouri populare - interpreți de ieri și de azi
Alina Ceuca: „Cu pași mici și siguri ajungi unde trebuie în folclor. Nu am făcut și nu o să fac compromisuri”
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/grigore-samboan/" target="_self">Grigore Sâmboan</a>

Grigore Sâmboan

absolvent al studiilor de Teologie și Jurnalism redactor radio Renașterea

Emisiuni recente

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...