Ambasadorul Republicii Coreea în România, în vizită la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | aug. 5, 2020 | Cultură

Muzeul Mitropoliei Clujului a fost vizitat miercuri, 5 august 2020, de Excelența Sa, Dl. KIM Yong Ho, ambasadorul Republicii Coreea în România.

Însoțit de o mică delegație, oficialul a admirat colecțiile de icoane pe lemn și sticlă, colecția de carte veche românească, pe cea de antimise, dar și celelalte exponate. Ghizi i-au fot consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Bogdan Ivanov, alături de directorul muzeului, Paul Ersilian Roșca.

„Domnul ambasador KIM Yong Ho s-a arătat deosebit de încântat de frumusețea și valoarea obiectelor expuse, dar și de informațiile inedite prin intermediul cărora a putut cunoaște o parte din spiritualitatea românească din aceste ținuturi transilvane”, a precizat directorul Muzeului Mitropoliei.

 La final, oaspeții coreeni au poposit pentru câteva minute și în necropola ierarhilor, un spaţiu amenajat sub absida altarului catedralei, ca o capelă, în care se află mormintele Episcopului Nicolae Ivan, Arhiepiscopului Teofil Herineanu şi Mitropolitului Bartolomeu.

„Vizita delegației coreene a oferit prilejul de a prezenta o parte din tradiția ortodoxă românească, aprecierile și reacțiile pozitive primite au arătat, încă o dată, că Muzeul Mitropoliei Clujului nu este doar un tezaurizator, ci și un promotor al culturii române și al credinței ortodoxe”, a adăugat Paul Ersilian Roșca.

Sursa foto: Muzeul Mitropoliei Clujului

Ultimele articole

Mai multe din Cultură
„O, măicuță sfântă” – Primul Festival-concurs de pricesne on-line

„O, măicuță sfântă” – Primul Festival-concurs de pricesne on-line

Canalul de YouTube „Lumea Credinței” este gazda unui eveniment muzical și duhovnicesc inedit: festivalul-concurs de pricesne on-line, intitulat „O, măicuță sfântă”. Apropiindu-se marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului (care este cinstită cu uriașe pelerinaje și...

„Celula Creativă: Reeducarea continuă”, la Memorialul Gherla

„Celula Creativă: Reeducarea continuă”, la Memorialul Gherla

Un spectacol despre „evadări” memorabile din Gulag, despre libertatea din temniță, jertfă și creativitate în zeghe, într-o formulă dedicată pomenirii oamenilor-model și a experiențelor-școală, debutează duminică, 25 iulie 2021,  la Memorialul Gherla. Este vorba despre...