Amintirea dreptului nu piere: Părintele Marius Bărăscu, pomenit la 5 ani de la mutarea la Domnul

de | aug. 10, 2024

Arhim. Pimen Costea, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat miercuri Pomenirea de cinci ani a Părintelui Marius Gabriel Bărăscu, fostul paroh al Parohiei Parava din județul Bacău. Clericul s-a mutat la cele veșnice în ziua când împlinea 35 de ani, după un tragic accident rutier.

Slujba a avut loc la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Parava, unde părintelui vicar eparhial i s-au alăturat în slujire Pr. Ilarion Mâță, Consilier Eparhial, Pr. Alexandru Grigoraș, Protopop de Sascut, și numeroși clerici locali.

„Părintele Marius, atunci când venea la spovedit, era transfigurat; atât de profund și de transfigurat era, încât era un alt om. Trăia Taina lui Dumnezeu cu totul aparte”, a mărturisit Arhim. Pimen Costea, delegatul Arhiepiscopului Ioachim al Romanului și Bacăului la eveniment.

„Prin cânt a lăudat pe Dumnezeu, dar cântatul său nu a fost doar o înșiruire de cuvinte pe note muzicale, ci a fost o rugăciune, o psalmodiere și nu degeaba unii sfinți au primit acest apelativ de harpă a Duhului Sfânt”.

„El a fost un instrument în mâna lui Dumnezeu, a fost o harpă la care Dumnezeu a cântat celor care au rămas cuvintele mântuitoare. Așa e când accepți să te lași modelat de olar, așa e când  accepți ca Dumnezeu să fie pentru tine cârmaci cu adevărat! El este Autorul, iar noi doar instrumentul, o prelungire a mâinii lui Dumnezeu, o lucrare duhovnicească de excepție”, a explicat părintele vicar eparhial.

„Atâta vreme cât nu este uitat, trăiește, iar traiul său este unul fericit.”

Ca în fiecare an, după Slujba Parastasului săvârșită la căpătâiul părintelui, o parte din preoții slujitori, psalții, ucenicii și prietenii părintelui Marius-Gabriel s-au rugat pentru sufletul său în cadrul unei Privegheri de noapte oficiată în biserica parohială de Pr. Ilarion Mâță.

Părintele Marius Gabriel Bărăscu a impresionat prin faptul că a lăsat în urmă o familie frumoasă, cu patru copii, precum și prin modul în care familia s-a raportat la mutarea lui din această lume.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Un secol de la nașterea Arhimandritului Iachint Unciuleac

Un secol de la nașterea Arhimandritului Iachint Unciuleac

Arhimandritul Iachint Unciuleac s-a născut în data de 10  septembrie 1924 în satul Mănăstirea, comuna Dăgâța, județul Iași, primind la botez numele Ioan. La vârsta majoratului a participat la Al Doilea Război Mondial, după care s-a înscris la Școala de Cântăreți...

84 de ani de la martiriul Protopopului Aurel Munteanu

84 de ani de la martiriul Protopopului Aurel Munteanu

Cu 84 de ani în urmă, în 10 septembrie 1940, Părintele Aurel Munteanu, primul protopop al Huedinului, trecea la cele veșnice ucis de un grup de soldați străini adepți ai unei ideologii naționaliste extremiste. Martiriul său s-a datorat faptului că  era recunoscut ca...

5 septembrie este Ziua internaţională a carităţii

5 septembrie este Ziua internaţională a carităţii

Ziua internaţională a carităţii este celebrată în fiecare an în data de 5 septembrie și are ca obiectiv sensibilizarea şi mobilizarea oamenilor, a ONG-urilor şi a altor forţe interesate din întreaga lume pentru a-i ajuta pe alţii, prin voluntariat şi prin activităţi...

Iuliu Hațieganu (n. 14 aprilie 1885 – 4 septembrie 1959)

Iuliu Hațieganu (n. 14 aprilie 1885 – 4 septembrie 1959)

„Medicina este ştiinţa şi conştiinţa încălzite de iubire faţă de oameni” spunea medicul, profesorul și academicianul clujean Iuliu Hațieganu. S-a născut la 14 aprilie 1885 în satul Dârja din comuna Panticeu și a copilărit în comuna Cojocna. A făcut studiile primare în...