Anamaria Lupan (UBB): Premiul Francofoniei pentru tineri cercetători

de | nov. 15, 2023

Anamaria Lupan, cadru didactic la Departamentul de Limbi Străine Specializate al Facultății de Litere, a primit Premiul Francofoniei pentru tineri cercetători, secțiunea „Științe umane și sociale”, acordat în cadrul celei de-a 11-a ediții a competiției internaționale organizată de AUF (Agence Universitaire de la Francophonie).

Ceremonia de premiere a avut loc în 1 noiembrie, în Agora Parlamentului din Quebec (Canada), în cadrul Săptămânii mondiale a Francofoniei științifice (30 octombrie – 3 noiembrie 2023). La manifestare au participat înalți demnitari, miniștri ai educației și ai cercetării din țările francofone, experți francofoni din domenii diferite, precum și studenți francofili din toate colțurile lumii.

Premiul Francofoniei pentru tineri cercetători are ca obiectiv recunoașterea și recompensarea meritului și a valorii cercetătorilor francofoni care s-au remarcat pe plan internațional și au o contribuție semnificativă la promovarea francofoniei. De asemeni, inovația cercetării, precum și calitatea parteneriatelor și a colaborărilor naționale și internaționale constituie criterii importante în selecția laureaților.

Prin acest premiu – informează un comunicat al UBB -, Consiliul științific al Agenției Universitare a Francofoniei recunoaște, în egală măsură, valoarea excepțională a cercetărilor întreprinse de dr. Anamaria Lupan în domeniul studiilor literare și angajamentul acesteia de a susține dialogul francofon. Anamaria Lupan a fost doctorandă în cotutelă, sub îndrumarea prof. dr. Rodica Pop și a prof. dr. Rémy Poignault, a Școlii Doctorale de Studii Lingvistice și Literare a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a Școlii Doctorale de Litere, Limbi, Științe Umane și Sociale a Universității Clermont-Auverge (Franța). Studiile realizate de dr. Anamaria Lupan asupra eseurilor lui Marguerite Yourcenar, evenimentele naționale și internaționale la care participă, dar și proiectele pe care le organizează în cadrul UBB au fost validate și apreciate prin obținerea acestei importante distincții.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Tinerii sportivi cu vârsta sub 12 ani sunt invitați să se înscrie la Cupa Dan Căpitan, competiție din cadrul Mini Cupei României la Schi Alpin, care va avea loc în perioada 2-3 martie, la Buscat. Sportivii vor concura în două probe de slalom uriaș, pe pârtia roșie...