Andrei Pleșu conferențiază la Cluj-Napoca

de | iun. 6, 2023

Cunoscutul scriitor Andrei Pleșu va fi invitatul conferinței organizate de către Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului joi, 8 iunie 2023.

Evenimentul cultural va avea loc începând cu ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

„Întâlniri formative de o viață” este tema pe care scriitorul, filosoful și criticul de artă Andrei Pleșu o propune publicului clujean.

Seara culturală va fi deschisă de cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

La finalul conferinței va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Andrei Pleşu, absolvent al Facultăţii de Arte Plastice, Secţia de Istoria şi teoria artei şi doctor în Istoria artei la Universitatea din Bucureşti, este scriitor, filozof, eseist, un reper al vieții publice și academice românești. A fost cadru universitar la Academia de Arte Plastice din Bucureşti și a predat Filozofia religiilor la Universitatea din Bucureşti. De asemenea, a fost ministru al Culturii și al Afacerilor Externe.

Andrei Pleșu este fondator şi director al săptămânalului de cultură Dilema veche, fondator şi preşedinte al Fundaţiei Noua Europă, membru al World Academy of Art and Science şi al Académie Internationale de Philosophie de l’Art.

Printre volumele pe care le-a scris se numără: Călătorie în lumea formelor, Capodopere în dialog, Ochiul şi lucrurile, Minima moralia. Elemente pentru o etică a intervalului, Jurnalul de la Tescani, Despre îngeri, Despre frumuseţea uitată a vieţii, Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste, Din vorbă-n vorbă, Nelinişti vechi şi noi, Despre inimă şi alte eseuri, dar și numeroase studii şi articole în reviste româneşti şi din străinătate.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Nu am om”, spune, lipsit de ajutorul semenilor, slăbănogul de la scăldătoarea Vitezdei. Împovărat nu doar de neputința trupească, ci și de apăsarea singurătății printre oameni, de orbirea și neștiința că „unul altuia suntem mădulare”, e alinat cu mângâierea minunată...

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Sărbătoarea copilăriei începe la Filarmonica clujeană marți, 28 mai 2024 (Colegiul Academic) o dată cu spectacolul Punguța cu doi bani în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” sub bagheta dirijoarei-moderatoarei Dalma Toadere. Bilete disponibile...

O nouă conferință duhovnicească organizată de ASCOR CLUJ

O nouă conferință duhovnicească organizată de ASCOR CLUJ

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – Cluj-Napoca vă invită să luați parte la conferința „Aproapele pe care trebuie să îl iubim” care va avea loc marți, 28 mai 2024. Evenimentul va debuta la ora 20.00 și se desfășoară în Aula Magna din incinta Facultății de...