Aniversarea a 20 de ani de la înființarea Bazei 4 Logistică „Transilvania” din Dej

de | oct. 11, 2022

Baza 4 Logistică ,,Transilvania” din Dej marchează în acest an, la data de 15 octombrie 2022, două decenii de existență. Evenimentul aniversar a fost marcat la sediul garnizoanei din Dej, marți, 11 octombrie 2022, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficialităților militare și civile, precum și a cadrelor militare în activitate și în rezervă care și-au desfășurat activitatea în decursul celor două decenii în unitatea militară.

Ceremonia a cuprins următoarele momente: prezentarea onorului și salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Național al României, prezentarea Ordinului Șefului Statului Major al Apărării cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Bazei 4 Logistică ,,Transilvania”, decorarea Drapelului de Luptă al marii unități cu Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, oficierea serviciului religios, rostirea de alocuțiuni și defilarea gărzii de onoare, conform ofițerului de relații publice, maiorul Flaviu Almășan.

Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat un Te Deum și a binecuvântat o placă comemorativă cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Bazei 4 Logistică ,,Transilvania” din Dej. Apoi, ierarhul le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură și i-a felicitat cu prilejul evenimentului aniversar.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului – arhimandritul Dumitru Cobzaru, protopopul Dejului – preotul Ioan Buftea, starețul Mănăstirii Nicula – arhimandritul Nicolae Moldovan și preotul militar Petru Both.

Alocuțiuni au rostit comandantul Bazei 4 Logistică ,,Transilvania”, colonel Ioan Munteanu, și Șeful Direcției Logistice din cadrul Statului Major al Apărării, general de brigadă Liviu Marian Mazilu.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, acompaniată de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”.

Baza 4 Logistică „Transilvania” a fost înfiinţată pe 15 octombrie 2002, iar în 2009 a primit Drapelul de Luptă. Rolul bazei de la Dej este cel de a asigura instruirea pentru mențiunea și dezvoltarea nivelului de operaționalizare a comandamentului și unităților subordonate, iar în situații de criză și război, completarea cu personal și tehnică a structurilor ordonate.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Flaviu Almășan / Baza 4 Logistică „Transilvania”

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...