Aniversarea a 22 de ani de la înființarea Programului de informare și consiliere în adicții „Sf. Dimitrie Basarabov” din Cluj-Napoca

de | oct. 24, 2022

Programul de informare și consiliere în adicții „Sfântul Dimitrie Basarabov” al Arhiepiscopiei Clujului a organizat luni, 24 octombrie 2022, evenimentul „Ziua Porților Deschise”, cu prilejul sărbătoririi sfântului ocrotitor și aniversării a 22 de ani de activitate.

Evenimentul a avut loc la Centrul de evaluare, prevenire și consiliere antidrog „Casa Albă”, de pe strada Salcâmului, nr. 20, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a angajaților, colaboratorilor și a altor invitați.

În deschiderea evenimentului, de la ora 10:00, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat un Te Deum și le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură despre importanța păstrării unei vieți departe de tentațiile și ispitele lumii de azi. De asemenea, ierarhul a apreciat activitatea rodnică a celor care se ocupă de programul de informare și consiliere în adicții.

Manifestarea a continuat cu un moment de socializare cu prietenii, colaboratorii și persoanele aflate în recuperare. De asemenea, a fost organizat un grup de recuperare din adicții, în care au fost discutate diferite probleme cu care se confruntă persoanele dependente, dar și membrii familiilor lor. Ziua s-a încheiat cu o agapă creștină, conform coordonatorului programului de informare și consiliere în adicții, Claudia Varga.

Scurt istoric

Programul de informare și consiliere în adicții „Sfântul Dimitrie Basarabov” funcţionează din anul 2000, fiind înființat cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Mitropolitului Bartolomeu Anania, în cadrul Asociației Filantropice Medical-Creștine „Christiana” – filiala Cluj, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului. Acest program a apărut în urma unui parteneriat dintre Arhiepiscopia Clujului şi Centrul Misionar Creştin Ortodox din S.U.A.

Programul „Sfântul Dimitrie Basarabov” își desfășoară activitatea în două centre de servicii sociale specializate în recuperarea din abuzul și dependența de substanțe și comportamente: Centrul de evaluare, prevenire și consiliere antidrog „Casa Albă” (centru de zi), situat pe strada Salcâmului, nr. 20; și Centrul de servicii de asistență comunitară în adicții „Răscruci”, situat pe strada Ion Meşter, nr. 10. Acestea sunt licențiate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale și abilitate de Direcția Națională de Probațiune.

Programul are misiunea de a oferi servicii de reabilitare celor care se confruntă cu probleme de adicții (alcool, droguri etc), precum și de a informa și oferi soluții pentru membrii familiilor lor şi pentru membrii comunităţii interesaţi de domeniul adicţiilor.

„Nu puține au fost provocările și nici oportunitățile. Printr-o muncă de echipă, cu mare dăruire și pricepere, am reușit să redăm speranță sufletelor a mii de oameni dărâmați de problemele adicției”, au declarat coordonatorii programului.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Consiliere în Adicții Cluj-Napoca / Facebook

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...