Anul Nou, întâmpinat în rugăciune, la Catedrala Episcopală din Baia Mare

de | ian. 2, 2019 | Actualitatea religioasă

Luni, 31 decembrie 2018, cu începere de la ora 23:30, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, slujba care se săvârşeşte la noaptea trecerii dintre ani în toate bisericile din cuprinsul Patriarhiei Române. Răspunsurile la strană au fost date de cântăreții de la strana Catedralei Episcopale. Catedrala a fost neîncăpătoare, cu credincioşi de toate vârstele, care au venit să se roage împreună cu chiriarhul locului pentru trecerea în noul an civil.

Preasfinţitul Părinte Iustin a mulţumit credincioșilor fiindcă au fost şi sunt alături de Biserică şi în această noapte deosebită, când se intră în noul an civil: „suntem datori să Îi mulțumim lui Dumnezeu fiindcă am reușit să pregătim Centenarul Marii Uniri precum şi un mare dar de Centenar, şi anume Catedrala Mântuirii Neamului.Totodată, ne-am îngrijit de lucrarea cu tinerii şi persoanele în vârstă și, pe cât ne-a fost cu putinţă, de protejarea familiei”.

La final, ierarhul a prezentat icoana care reprezintă pe Maica Domnului, ocrotitoarea satului românesc, iar în prima zi din an, după Sfânta Liturghie, aceasta a fost  sfinţită şi aşezată spre închinare credincioşilor.

Arhid. Adrian Dobreanu

Ultimele articole

Preotul este expresia veşniciei

Preotul este expresia veşniciei

Bătrânul Epifanie zicea: „Preotul este întruparea absolutului, expresia veşniciei, expresia temeiniciei şi neclătinării, crainicul Cerului, chipul nestricăciunii, îndrumătorul înspre eternitate. Înfăţişarea lui rămâne aceeaşi de-a lungul veacurilor, ca aducere aminte...

Binecuvântare arhierească în Parohia Cociu

Binecuvântare arhierească în Parohia Cociu

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 27 noiembrie 2021, în Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Cociu, Protopopiatul Beclean, cu prilejul pensionării preotului...