Anul Nou, întâmpinat în rugăciune, la Catedrala Episcopală din Baia Mare

de | ian. 2, 2019

Luni, 31 decembrie 2018, cu începere de la ora 23:30, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, slujba care se săvârşeşte la noaptea trecerii dintre ani în toate bisericile din cuprinsul Patriarhiei Române. Răspunsurile la strană au fost date de cântăreții de la strana Catedralei Episcopale. Catedrala a fost neîncăpătoare, cu credincioşi de toate vârstele, care au venit să se roage împreună cu chiriarhul locului pentru trecerea în noul an civil.

Preasfinţitul Părinte Iustin a mulţumit credincioșilor fiindcă au fost şi sunt alături de Biserică şi în această noapte deosebită, când se intră în noul an civil: „suntem datori să Îi mulțumim lui Dumnezeu fiindcă am reușit să pregătim Centenarul Marii Uniri precum şi un mare dar de Centenar, şi anume Catedrala Mântuirii Neamului.Totodată, ne-am îngrijit de lucrarea cu tinerii şi persoanele în vârstă și, pe cât ne-a fost cu putinţă, de protejarea familiei”.

La final, ierarhul a prezentat icoana care reprezintă pe Maica Domnului, ocrotitoarea satului românesc, iar în prima zi din an, după Sfânta Liturghie, aceasta a fost  sfinţită şi aşezată spre închinare credincioşilor.

Arhid. Adrian Dobreanu

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...