Anul Nou, la catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca

de | ian. 1, 2018 | Actualitatea religioasă

În prima zi a noului an, de praznicul „Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului” și la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile Cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. În cadrul slujbei, ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alcătuit din consilieri de la Centrul eparhial, slujitori ai sfântului locaș, dar și profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei, dirijat de pr. prof. Vasile Stanciu.

În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltreasfinția Sa a făcut referire la sărbătoarea de astăzi, Tăierea-împrejur a Domnului,  dar și la viața Sfântul Vasile cel Mare, pomenit în calendar. Ierarhul a vorbit despre Botez și conlucrarea cu Harul Duhului Sfânt și i-a îndemnat pe cei prezenți să se asemene Sfântului Vasile cel Mare.

La final, soborul de preoți alături de ÎPS Andrei, a oficiat o slujbă de mulțumire, cântând împreună cu credincioșii tradiționalul La Mulți Ani.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...