Anul Nou, la catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca

de | ian. 1, 2018 | Actualitatea religioasă

În prima zi a noului an, de praznicul „Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului” și la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile Cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. În cadrul slujbei, ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alcătuit din consilieri de la Centrul eparhial, slujitori ai sfântului locaș, dar și profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei, dirijat de pr. prof. Vasile Stanciu.

În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltreasfinția Sa a făcut referire la sărbătoarea de astăzi, Tăierea-împrejur a Domnului,  dar și la viața Sfântul Vasile cel Mare, pomenit în calendar. Ierarhul a vorbit despre Botez și conlucrarea cu Harul Duhului Sfânt și i-a îndemnat pe cei prezenți să se asemene Sfântului Vasile cel Mare.

La final, soborul de preoți alături de ÎPS Andrei, a oficiat o slujbă de mulțumire, cântând împreună cu credincioșii tradiționalul La Mulți Ani.

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu-Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci (Luarea Crucii și urmarea lui Hristos), 17 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul...