Anul Nou, la catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca

de | ian. 1, 2018

În prima zi a noului an, de praznicul „Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului” și la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile Cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. În cadrul slujbei, ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alcătuit din consilieri de la Centrul eparhial, slujitori ai sfântului locaș, dar și profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei, dirijat de pr. prof. Vasile Stanciu.

În cadrul cuvântului de învățătură, Înaltreasfinția Sa a făcut referire la sărbătoarea de astăzi, Tăierea-împrejur a Domnului,  dar și la viața Sfântul Vasile cel Mare, pomenit în calendar. Ierarhul a vorbit despre Botez și conlucrarea cu Harul Duhului Sfânt și i-a îndemnat pe cei prezenți să se asemene Sfântului Vasile cel Mare.

La final, soborul de preoți alături de ÎPS Andrei, a oficiat o slujbă de mulțumire, cântând împreună cu credincioșii tradiționalul La Mulți Ani.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...