Aproape 140 de donatori în prima zi a campaniei de donare de sânge, inițiată de UBB

de | oct. 31, 2023

Aproape 140 de persoane s-au prezentat luni, 30 octombrie 2023, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBear dă startul!”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Donatorii au fost întâmpinați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj de studenții voluntari ai UBB, care le-au oferit informații despre procesul de donare și despre campania care se va derula până vineri, 3 noiembrie.

Campania de donare de sânge a fost precedată de o campanie de informare în cadrul căreia studenții voluntari ai UBB au oferit informații persoanelor interesate cu privire la importanța donării de sânge, la beneficiile acestei acțiuni și la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele românești.

Ajunsă la cea de-a 12-a ediție, campania de donare de sânge a devenit o tradiție pentru comunitatea UBB și nu numai, aceasta fiind organizată de două ori pe an. Ediția actuală se desfășoară în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, între orele 7:30-13:30, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18).

Printre partenerii care s-au alăturat inițiativei UBB se numără: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, GarantiBank, FC Universitatea Cluj, Restaurantul Colegiul Academic și BlooDoChallenge.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Un nou site dedicat persoanelor cu hemofilie din România

Un nou site dedicat persoanelor cu hemofilie din România

A fost lansat un nou site dedicat comunității persoanelor cu hemofilie din România. Site-ul www.desprehemofilie.ro,  dezvoltat de Roche România, se adresează copiilor și adulților cu hemofilie, precum și oamenilor din mediul acestora, care își doresc să fie informați...

Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai lansează luni, 4 martie, jocul terapeutic REThink Life Game,  un joc terapeutic 3D care se folosește de psihologie pentru a antrena abilități specifice de reglare emoțională. Evenimentul o va avea ca invitat pe prof. univ. dr. Oana David,...