Aproape 140 de donatori în prima zi a campaniei de donare de sânge, inițiată de UBB

de | oct. 31, 2023

Aproape 140 de persoane s-au prezentat luni, 30 octombrie 2023, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBear dă startul!”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Donatorii au fost întâmpinați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj de studenții voluntari ai UBB, care le-au oferit informații despre procesul de donare și despre campania care se va derula până vineri, 3 noiembrie.

Campania de donare de sânge a fost precedată de o campanie de informare în cadrul căreia studenții voluntari ai UBB au oferit informații persoanelor interesate cu privire la importanța donării de sânge, la beneficiile acestei acțiuni și la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele românești.

Ajunsă la cea de-a 12-a ediție, campania de donare de sânge a devenit o tradiție pentru comunitatea UBB și nu numai, aceasta fiind organizată de două ori pe an. Ediția actuală se desfășoară în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, între orele 7:30-13:30, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18).

Printre partenerii care s-au alăturat inițiativei UBB se numără: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, GarantiBank, FC Universitatea Cluj, Restaurantul Colegiul Academic și BlooDoChallenge.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...