Peste 70% din populația județului Cluj este de confesiune ortodoxă

de | feb. 2, 2023 | Societate

Rezultatele provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 (RPL2021) arată o populaţie rezidentă a României de 19.053.800 persoane (19.053.815 persoane), în scădere cu 1,1 milioane locuitori (1.067.800 persoane) faţă de recensământul precedent din octombrie 2011.

Fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat, vârsta medie a populaţiei rezidente crescând la 42,4 ani faţă de 40,8 ani în 2011. La RPL2021, vârsta medie a populaţiei de sex feminin este de 44,1 ani comparativ cu 40,6 ani pentru bărbaţi.

Cele mai mari reduceri de populație în ultimii zece ani le-au înregistrat județele Caraș-Severin și Teleorman, în timp ce doar două județe – Bistrița-Năsăud și Suceava – au câștigat locuitori, arată datele transmise marți de Institutul Național de Statistică.

Cea mai mare comună din România este comuna Florești din județul Cluj, care și-a menținut această poziție fruntașă la ambele recensăminte. Dar, în decurs de un deceniu, populația rezidentă a comunei Florești a crescut de 2,3 ori.

Exceptând municipiul București, cel mai mare municipiu din România este Cluj-Napoca, care și-a păstrat această poziție în ultimii zece ani, deși și-a redus populația cu 37.978 de persoane, coborând la o populație de 286.598 de locuitori.

Cu detalii Directorul adjunct al Direcției de Statistică Cluj, Silviu Vârva

 

Aproape 73% din populația judetului Cluj este de confesiune ortodoxă. La nivel național, datele recensământului indică faptul că peste 85% dintre persoanele care au declarat religia sunt de confesiune  ortodoxă.

Ultimele articole

Zi cum poți, dar zi mereu!

Zi cum poți, dar zi mereu!

Pând te-ai sculat dimineața din somn, întâi să povățuiască în viața ta nevinovata rugăciune. Dă repede cu apă rece pe ochi să sară somnul, fă trei închinăciuni în fața sfintelor icoane și apoi începe cu rugăciunile începătoare: „Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție!...

Mai multe din Societate
Campania de donare de sânge „Și tu poți fi erou” continuă la Gherla

Campania de donare de sânge „Și tu poți fi erou” continuă la Gherla

Campania Asociației Filantropia Ortodoxă filiala Gherla „Și tu poți fi erou – donează sânge” continuă la Gherla. Asociația Filantropia Ortodoxă filiala Gherla în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și cu susținerea Protopopiatului Ortodox Gherla...

Peste 8.000 de copii din Cantus Mundi cântă pentru Ora Pământului

Peste 8.000 de copii din Cantus Mundi cântă pentru Ora Pământului

Sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată țara și vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, sub...

Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată la Cluj de Consiliul Județean

Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată la Cluj de Consiliul Județean

Consiliul Județean Cluj și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj marchează ziua de 21 Martie – Ziua Mondială a Sindromului Down, prin organizarea a două evenimente, special dedicate acestei cauze. Astfel, primul dintre ele va avea...