Arhid. Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal: „Hristos care ni se dă în potir, ni se configurează și prin relațiile dintre noi”

de | dec. 14, 2018

Joi seara, 13 decembrie 2018, în amfiteatrul Facultății de Chimie din Cluj-Napoca, a avut loc cea de-a cincea seară duhovnicească organizată de ASCOR Cluj-Napoca, ce l-a avut ca invitat pe arhid. Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal și slujitor al Catedralei Sfântul Spiridon cel Nou din București.

Seara a debutat cu participarea, de la ora 18:00, la slujba Vecerniei de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, unde, la final, părintele arhidiacon Ionuț Mavrichi a rostit un cuvânt de învățătură.

Publicată de ASCOR Cluj-Napoca pe Joi, 13 decembrie 2018

 

De la ora 20:00, în amfitiatrul Facultății de Chimie, părintele consilier s-a întâlnit cu studenții clujeni și a conferențiat pe tema „Mărturisirea lui Hristos ca mod de viață”, evidențiind faptul că: „Hristos care ni se dă în potir, ni se configurează și prin relațiile dintre noi”.

Conferinta Pr. Ionut Mavrichi 13.12.2018

Publicată de ASCOR Cluj-Napoca pe Joi, 13 decembrie 2018

 

După prelegere, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, moderată de către părintele Ciprian Negreanu, parohul bisericii studenţilor din Campusul Hașdeu şi duhovnicul ASCOR Cluj-Napoca. În această parte a serii, tinerii au putut pune întrebări, legate de diferite probleme sau neclarități, la care părintele Ionuț Mavrichi a raspuns.

La conferință au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și domnul Vasile Bănescu, consilier patriarhal și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Ortodoxe Române.

Conferința face parte din cadrul serilor duhovnicești organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca, în perioada Postului Nașterii Domnului, pentru studenţi şi publicul larg.

„Conferinţele, cu o tradiţie de peste 20 ani, ne invită şi ne învaţă să pătrundem mai adânc în trăirea spiritualităţii creştin ortodoxe, mai ales în perioadele de post, unde se cade să ne îndreptăm mai atent către rugăciune, fapte bune și urmarea poruncilor lui Dumnezeu.

Întâlnirile, cu persoane marcante ale Ortodoxei româneşti, dar şi cu invitaţi profesori sau oameni de cultură, au scopul ca studenţii clujeni să aibă posibilitatea să asiste, dar să şi participe la dialoguri cu invitaţii.”, conform site-ului ASCOR Cluj-Napoca.

La eveniment au fost prezenți numeroși studenți, teologi, tineri interesați de tema discutată, precum și credincioși și oameni de cultură.

Părintele arhid. Ionuț Mavrichi este consilier patriarhal, slujitor al Catedralei Sfântul Spiridon cel Nou din București și realizator de emisiuni la Trinitas TV. De asemenea, acesta este cercetător științific al Academiei Române și cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Pr. Ionuț Mavrichi are dublă specializare, atât în teologie, cât și în sociologie, având un doctorat la Universitatea Durham din Marea Britanie.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA