Arhiepiscopul Ciprului va fi înmormântat sâmbătă

de | nov. 8, 2022 | Patriarhia română

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului a stabilit ca slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Hrisostom al II-lea să aibă loc sâmbătă de la ora 12.00 p.m. la Catedrala Sf. Apostol Barnaba din Nicosia.

Sfântul Sinod s-a întrunit în ședință extraordinară de lucru sub președinția Mitropolitului Gheorghe de Pafos, în calitate de locțiitor al tronului arhiepiscopal, pentru a stabili detaliile privind înmormântarea Arhiepiscopului Hrisostom, care a decedat luni dimineață la vârsta de 81 de ani.

Biserica Ciprului va înștiința Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale și Autonome, precum și conducătorii celorlalte confesiuni creștine, despre decesul Arhiepiscopului Hrisostom.

Potrivit secretariatului Sfântului Sinod, Biserica Ciprului va ține doliu până sâmbătă, 12 noiembrie, când va avea loc înmormântarea.

Trupul neînsuflețit al Arhiepiscopului Hrisostom al II-lea va fi așezat joi în catedrala Sf. Barnaba din Nicosia, unde va rămâne până în ziua înmormântării.

Sfântul Sinod invită poporul credincios al Ciprului să se alăture în rugăciune pentru odihna sufletului fericitului întru pomenire Arhiepiscop Hrisostom al II-lea.

Ultimele articole

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Muzeele Consiliului Județean Cluj au atras, și în 2022, vizitatori din toate colțurile lumii Muzeele subordonate Consiliului Județean Cluj au reprezentat, și în anul 2022, una dintre atracțiile principale atât pentru publicul clujean, cât și pentru turiști din alte...

Mai multe din Patriarhia română
Fostul Patriarh al Ierusalimului a trecut la cele veșnice

Fostul Patriarh al Ierusalimului a trecut la cele veșnice

Fostul Patriarh al Ierusalimului, Preafericitul Părinte Irineu, a trecut la cele veșnice. Anunțul a fost făcut marți dimineață de arhimandritul Timotei Iliakis și preluat de mai multe publicații grecești. Fostul Patriarh al Ierusalimului se confrunta de ani de zile cu...