Arhiepiscopul Ciprului va fi înmormântat sâmbătă

de | nov. 8, 2022

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului a stabilit ca slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Hrisostom al II-lea să aibă loc sâmbătă de la ora 12.00 p.m. la Catedrala Sf. Apostol Barnaba din Nicosia.

Sfântul Sinod s-a întrunit în ședință extraordinară de lucru sub președinția Mitropolitului Gheorghe de Pafos, în calitate de locțiitor al tronului arhiepiscopal, pentru a stabili detaliile privind înmormântarea Arhiepiscopului Hrisostom, care a decedat luni dimineață la vârsta de 81 de ani.

Biserica Ciprului va înștiința Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale și Autonome, precum și conducătorii celorlalte confesiuni creștine, despre decesul Arhiepiscopului Hrisostom.

Potrivit secretariatului Sfântului Sinod, Biserica Ciprului va ține doliu până sâmbătă, 12 noiembrie, când va avea loc înmormântarea.

Trupul neînsuflețit al Arhiepiscopului Hrisostom al II-lea va fi așezat joi în catedrala Sf. Barnaba din Nicosia, unde va rămâne până în ziua înmormântării.

Sfântul Sinod invită poporul credincios al Ciprului să se alăture în rugăciune pentru odihna sufletului fericitului întru pomenire Arhiepiscop Hrisostom al II-lea.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română
Mircea cel Bătrân va fi comemorat la Mănăstirea Cozia

Mircea cel Bătrân va fi comemorat la Mănăstirea Cozia

Domnitorul Mircea cel Bătrân va fi comemorat miercuri la Mănăstirea Cozia, cu ocazia împlinirii a 606 ani de la trecerea sa la Domnul.    Manifestările vor începe cu slujba Parastasului, oficiată în Biserica „Sfânta Treime” a Mănăstirii Cozia, începând cu ora 11:00,...