Arhim. Benedict Vesa: „Sfântul Ierarh Nicolae – chip al celui ce dăruiește și se dăruiește”

de | dec. 6, 2018 | Actualitatea religioasă

În seara zilei de miercuri, 5 decembrie 2018, începând cu ora 19:00, în Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă a fost săvârșită slujba Privegherii de către Preacuviosul Arhim. Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, ocrotitorul spiritual al Facultății.

La final, Părintele Arhim. Benedict a ținut un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat cele trei calități care reflectă viața Sfântului Ierarh Nicolae și care reies tocmai din troparul sfântului: „Îndreptător credinței și chip blândeților, învățător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor.”

La slujbă au fost prezenți studenți și cadre universitare ale instituției, precum și alți credincioși.

Joi dimineața, începând cu ora 9:00, Sfânta Liturghie, cu ocazia hramului, va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, format din părinții profesori ai instituției de învățămțământ teologic clujean.

Liturghia oficiată de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae va încheia șirul evenimentelor din Săptămâna Facultății, dedicate Centenarului Marii Uniri, care se desfășoară în perioada 28 noiembrie – 6 decembrie 2018, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”.

 

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

La data de 25 martie 2006, la sărbătoarea Bunei Vestiri lua ființă în mod festiv Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Evenimentul naşterii noii Mitropolii transilvănene este ancorat...