Arhim. Dumitru Cobzaru, la hramul Mănăstirii Mihai-Vodă de la Turda

de | nov. 9, 2017

Mănăstirea Mihai-Vodă de la Turda, ce ii are ca ocrotitori pe Sfiniții Arhangheli Mihail și Gavriil, și-a serbat miercuri, 8 noiembrie 2017, hramul.

Potrivit stareței așezământului monahal, monahia Andreia Zdobău programul liturgic al prăznuirii sfinților ocrotitori a  început  încă din ajun, de la ora 18 cu slujba Privegherii, oficiată în sobor de slujitori.

Arhim. Dumitru Cobzaru, la hramul Mănăstirii Mihai-Vodă de la TurdaÎn ziua prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un numeros sobor de preoți din care a făcut parte protopopul de Turda, părintele Daniel Crișan și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, cel care a fost martor al ridicării acestei mănăstiri, de la înființare și până acum.

Mănăstirea Mihai Vodă de la Turda este, de la an la an, un loc tot mai important de pelerinaj pentru creștinii din întreaga țară, care vin atât să se închine așezământului monahal ocrotit de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, cât și să îl comemoreze pe marele voievod Mihai Viteazul, a cărui moarte a avut loc pe câmpia de la Turda, în anul 1601 și unde, acum aproape 40 de ani a fost ridicat monumentul în cinstea lui Mihai Viteazul, unde an de an, cadre militare și religioase oficiază Parastasul pentru sufletul său.

Mănăstirea Mihai Voda de la Turda a fost înființată in anul 2002.

De atunci a început ridicarea bisericii, a chiliilor și a celorlalte edificii, care astăzi arată ca o adevărată cetate ce împrejmuiește biserica mănăstirii, ridicată asemenea bisericii mănăstirii Mihai Vodă din București, ctitorită de însuși voievodul Mihai Viteazul.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...