Arhim. Dumitru Cobzaru, la hramul Mănăstirii Mihai-Vodă de la Turda

de | nov. 9, 2017

Mănăstirea Mihai-Vodă de la Turda, ce ii are ca ocrotitori pe Sfiniții Arhangheli Mihail și Gavriil, și-a serbat miercuri, 8 noiembrie 2017, hramul.

Potrivit stareței așezământului monahal, monahia Andreia Zdobău programul liturgic al prăznuirii sfinților ocrotitori a  început  încă din ajun, de la ora 18 cu slujba Privegherii, oficiată în sobor de slujitori.

Arhim. Dumitru Cobzaru, la hramul Mănăstirii Mihai-Vodă de la TurdaÎn ziua prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un numeros sobor de preoți din care a făcut parte protopopul de Turda, părintele Daniel Crișan și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, cel care a fost martor al ridicării acestei mănăstiri, de la înființare și până acum.

Mănăstirea Mihai Vodă de la Turda este, de la an la an, un loc tot mai important de pelerinaj pentru creștinii din întreaga țară, care vin atât să se închine așezământului monahal ocrotit de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, cât și să îl comemoreze pe marele voievod Mihai Viteazul, a cărui moarte a avut loc pe câmpia de la Turda, în anul 1601 și unde, acum aproape 40 de ani a fost ridicat monumentul în cinstea lui Mihai Viteazul, unde an de an, cadre militare și religioase oficiază Parastasul pentru sufletul său.

Mănăstirea Mihai Voda de la Turda a fost înființată in anul 2002.

De atunci a început ridicarea bisericii, a chiliilor și a celorlalte edificii, care astăzi arată ca o adevărată cetate ce împrejmuiește biserica mănăstirii, ridicată asemenea bisericii mănăstirii Mihai Vodă din București, ctitorită de însuși voievodul Mihai Viteazul.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.