Arhim. Dumitru Cobzaru, la hramul Mănăstirii Mihai-Vodă de la Turda

de | nov. 9, 2017 | Activități parohiale

Mănăstirea Mihai-Vodă de la Turda, ce ii are ca ocrotitori pe Sfiniții Arhangheli Mihail și Gavriil, și-a serbat miercuri, 8 noiembrie 2017, hramul.

Potrivit stareței așezământului monahal, monahia Andreia Zdobău programul liturgic al prăznuirii sfinților ocrotitori a  început  încă din ajun, de la ora 18 cu slujba Privegherii, oficiată în sobor de slujitori.

Arhim. Dumitru Cobzaru, la hramul Mănăstirii Mihai-Vodă de la TurdaÎn ziua prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un numeros sobor de preoți din care a făcut parte protopopul de Turda, părintele Daniel Crișan și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, cel care a fost martor al ridicării acestei mănăstiri, de la înființare și până acum.

Mănăstirea Mihai Vodă de la Turda este, de la an la an, un loc tot mai important de pelerinaj pentru creștinii din întreaga țară, care vin atât să se închine așezământului monahal ocrotit de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, cât și să îl comemoreze pe marele voievod Mihai Viteazul, a cărui moarte a avut loc pe câmpia de la Turda, în anul 1601 și unde, acum aproape 40 de ani a fost ridicat monumentul în cinstea lui Mihai Viteazul, unde an de an, cadre militare și religioase oficiază Parastasul pentru sufletul său.

Mănăstirea Mihai Voda de la Turda a fost înființată in anul 2002.

De atunci a început ridicarea bisericii, a chiliilor și a celorlalte edificii, care astăzi arată ca o adevărată cetate ce împrejmuiește biserica mănăstirii, ridicată asemenea bisericii mănăstirii Mihai Vodă din București, ctitorită de însuși voievodul Mihai Viteazul.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...