Arhim. Simeon Pintea: „Dacă toți și-ar îndrepta pașii spre biserici și mănăstiri, altfel ar arăta chipul lumii”

de | aug. 14, 2021 | Actualitatea religioasă

„Dacă toți și-ar îndrepta pașii spre biserici și mănăstiri, altfel ar arăta chipul lumii” a spus vineri seara pelerinilor veniți la Nicula, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, arhimandritul Simeon Pintea.

În cuvântul rostit după slujba Utreniei, părintele a arătat că „sfinții sunt icoanele lui Hristos în lume, iar Maica Domnului este prima dintre aceste icoane, în care întruparea Cuvântului lui Dumnezeu s-a făcut în mod deplin.  De aceea, ea este modelul de la care învățăm  să ascultăm Cuvântul și să-L păstrăm în inima noastră, așa cum păstra Fecioara Maria cuvintele în taina inimii ei. Să facem roditor Cuvântul în viața noastră!”, i-a îndemnat eclesiarhul Catedralei Mitropolitane pe numeroșii plerini sosiți în curtea și pe dealurile din jurul mănăstirii.

„De aceasta am venit și-n acest an la Mănăstirea Nicula”,  a explicat părintele Simeon Pintea „să ascultăm Cuvântul, să ne împărtășim cu Sfintele Taine și să ne întorcem la casele noastre mai îmbogățiți cu harul, cu binecuvântarea și rugăciunea Fecioarei Maria. Această osteneală pe care o faceți  pentru dragostea pe care o aveți pentru Maica Domnului să nu fie zadarnică și să se împlinească în viața dumneavoastră, în familia, în casa dumneavoastră și în întreaga lume”, și-a încheiat părintele arhimandrit cuvântul său.

Vineri, 13 august 2021, începând cu ora 21:00, pe altarul de vară de la Mănăstirea Nicula, arhimandritul Simeon Pintea, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, a oficiat Miezonoptica, Utrenia și Ceasul I. De asemenea, a citit Molitfele Sfântului Ioan Gură de Aur, iar la final a rostit un cuvânt de învățătură.

FOTO: DARIUS ECHIM

Ultimele articole

17 octombrie – Sf. Prooroc Oseea; Sf. Cuv. Mc. Andrei Criteanul Duminica a XXI-a după Rusalii (a Sf. Părinţi de la Sinodul al VII-lea Ecumenic; Pilda semănătorului; Rugăciunea lui Iisus)

17 octombrie – Sf. Prooroc Oseea; Sf. Cuv. Mc. Andrei Criteanul Duminica a XXI-a după Rusalii (a Sf. Părinţi de la Sinodul al VII-lea Ecumenic; Pilda semănătorului; Rugăciunea lui Iisus)

Misiunea profetică a a lui Oseea, fiul lui Beeri din seminția lui Isahar, s-a desfășurat în regatul Israel în timpul regelui Ieroboam al II-lea și a urmașilor lui, precum și în regatul Iuda în timpul regilor Uzia, Iotam, Ahaz și Ezechie (790-725 î. Hr.), fiind...

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Când Gheronda Iosif a ajuns să aibă el însuși obște, le spunea părinților spre folos duhovnicesc, următorul lucru: „La prima mea mănăstire, munceam cel puțin 16 ore pe zi. Și cu toate acestea, am citit cu atenție tot Vechiul Testament de 3 ori. Am citit cele 14...