Asociația „Un dar mic pentru o bucurie Mare” Beclean

de | iul. 18, 2023

Asociația „Un Dar mic pentru o bucurie Mare”, de la Beclean, cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Beclean III – „Sf. Cuv. Parascheva”, organizează activități și diferite acțiuni pentru copiii de la căsuțe de tip familial, din familii nevoiașe, pentru copiii instituționalizați de la Beclean, pentru copilașii din preventoriul TBC de la Ilișua, cât și pentru copiii din parohie: acțiuni caritabile, tabere și colecte în bani, precum și de îmbrăcăminte și jucării.

Prin grija unor oameni deosebiți, asociația împreună cu voluntarii organizează, an de an, activități și tabere sociale pentru copiii instituționalizați, periodic împart alimente pentru 50 de familii fără posibilități materiale, pe care le-au luat în grijă, susțin la liceu și facultate tineri cu o situație materială precară, răsplătesc 3 copii fără posibilități materiale, dar cu rezultate foarte bune la învățătură cu 6 zile de tabără.

În lunile de iarnă, pe lângă taberele organizate pentru copii, asociația ajută săptămânal cu alimente câte 3 familii. Pentru persoanele vârstnice, pe lângă alimente, se preocupă de procurarea lemnelor de foc și a medicamentelor necesare.

În luna iunie a acestui an, lună dedicată copilăriei, Asociația „Un Dar mic pentru o bucurie Mare” a organizat „Tabăra Bucuriei” pentru copilașii din Preventoriul Ilișua, o tabără în care cei mici s-au bucurat de excursii, baie la piscină, jocuri și ateliere creative.

Pentru aceiași beneficiari, un medic dentist, un om cu suflet mare, la un preț modest, suportat în totalitate de Asociație, a reparat dințișorii a 15 copii.

Sâmbătă, 10 iunie 2023, a fost organizată o „Zi de Poveste”, cu zeci de activități pentru copii. Animatori au fost tinerii din ATCOR Cluj, coordonați de Andrei Toşa și tinerii voluntari ai Asociației „Un Dar mic pentru o bucurie Mare”, Beclean. De asemenea, copilașii s-au bucurat de burgeri, clătite, înghețată de fructe și sucuri naturale toate preparate proaspăt, cu sprijinul unor oameni de bine.

În această perioadă, Asociația „Un Dar mic pentru o bucurie Mare” apelează la toți cei care au acasă biciclete, trotinete sau role, pe care copilașii lor nu le mai folosesc, ca să le doneze pentru beneficiarii lor.

Asociația „Un dar mic pentru o bucurie Mare” Beclean

Majoritatea banilor adunați pentru activitățile desfășurate cu copii provin din lucrul de mână pe care membrii asociației împreună cu voluntarii și copilașii beneficiari le confecționează: cruciulițe cusute sau pictate, metaniere, cutiuțe pentru bijuterii, icoane, mărțișoare și globuri.

Cei care doresc să cumpere sau să urmărească activitățile, pot accesa pagina de facebook: „Un Dar mic pentru o bucurie Mare” – Beclean.

De asemenea, toți cei care doresc pot dona 3,5% din impozitul pe venit prin formularul 230.

Bucuria lor să fie și bucuria dumneavoastră!

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
TRASEE DEVIATE CU OCAZIA MARATONULUI INTERNATIONAL CLUJ-NAPOCA

TRASEE DEVIATE CU OCAZIA MARATONULUI INTERNATIONAL CLUJ-NAPOCA

Cu ocazia Maratonului International Cluj-Napoca – editia a XIII –a, duminica 14 aprilie 2024 in intervalul orar 05:00 – 15:00, sunt impuse restrictii de circulatie in zona centrala. Liniile de transport in comun afectate vor circula pe trasee deviate, dupa cum...