Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda celebrează, alături de Primăria Municipiului Turda, bogăția tradițiilor și culturii românești în perioada 22-23 Iulie a.c., la ediția a V-a a Festivalului de Folclor „În grădina dorului”, desfășurat în incinta Parcului Central din Turda. În fiecare din cele 2 zile, Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda organizează gratuit ateliere creative și distractive și concursuri destinate copiilor, cu tema folclorului și a tradițiilor românești. Așa că, dragi părinți și bunici, vă așteptăm să vă aduceți copiii și nepoții la atelierele organizate de noi. Iată programul activităților organizate de noi:

Sâmbătă, 22 Iulie 2023, orele 14-16

– Atelier de confecționat costume tradiționale, din hârtie și linguri

– Farfurii și ceramică de Turda, ornamentale, din carton

-Semne de carte etno

– Semne de cusut românești- identificare și reproducere în desen

– Pictură cu ierburi, flori şi alte vegetale

– Concurs cu premii cu tema ”Port popular și tradiții de la noi”

Duminică, 23 Iulie 2023, orele 14-16

-Atelier de confecționat îngeri din iarbă

– Atelier de confecționat brățări

– Atelier de țesut cu hârtie,  flori și ierburi

– Atelier de desen ”Unește punctele” și de colorat

– ”Cununițe la fetițe”- concurs de împletit

-Atelier de lectură cu legende de pe Valea Arieșului și prezentare de  personaje din basme în zona Turzii: școala de Solomonie, zâne, vrăjitoare, iele, Sfintele săptămânii (Miercuri, Sâmbătă, Duminică), semne care protejau de cele rele

Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda mulțumește sponsorilor care ne sprijină cu materialele necesare și cu premii!