Ateliere de creație pentru copii, în parohia ortodoxă Pintic

de | aug. 6, 2016

Zeci de copii au luat parte în perioada 1-5 august 2016 la o serie de ateliere de creație, desfășurate în parohia Pintic, protopopiatul Dej. Proiectul, aflat la cea de-a doua ediție, a avut loc în parteneriat cu Primăria Dej, Consiliul Județean Cluj, Școala Specială Dej și Asociația „Sfinții Apostoli Luca și Andrei”.

Atelier-de-creatie-Pintic-2016Activitățile au început în fiecare zi la ora 9:00, iar în cadrul lor copiii au învățat să picteze icoane pe sticlă, să împletească brățări din mărgele și ațe colorate, să realizeze felicitări pentru diferite ocazii și multe altele. Toate lucrările realizate de micii artiști vor face parte dintr-o  expoziție, care va fi vernisată în sala mare a Primăriei Dej. De asemenea, în cadrul taberei de creație copii s-au jucat, iar seara s-au rugat în biserica parohială.

      „Această tabără  este locul perfect unde copiii relaționează ușor, se împrietenesc, se joacă, sunt liberi să se exprime și să își pună în valoare latura creativă”, a declarat părintele paroh Sorin Căpîlna.

Joi seara, în 4 august, la Slujba Paraclisului Maicii Domnului cântată de copiii prezenți la atelierele de creație a luat parte și părintele  protopop Ioan Buftea. În cuvântul de învățătură părintele i-a îndemnat pe tineri la o viață curată și plină de înțelepciune. De asemenea, a subliniat faptul că e îmbucurător faptul că în acest proiect există o excelentă colaborare între Biserică, Familie și Școală. La final copiii au fost premiați și felicitați.

Proiectul „Atelier de Creație, Pintic 2016” va continua și săptămâna viitoare, datorită numărului mare de doritori, a adăugat părintele paroh.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...