Atitudinea creștinului în fața morții

de | aug. 15, 2021

În lumea contemporană, moartea a devenit un subiect extrem de sensibil și marginalizat. Omul de azi, mai ales pe filieră occidentală, se îndepărtează tot mai mult de această realitate ultimă a vieții pământești, lăsându-se cuprins de această abordare cosmetizată și comercială a trecerii în veșncie.

dr. Gabriel Noje: „Moartea este o taină pentru că ea inaugurează o nouă realitate!”

În cadrul acestei ediții a emisiunii „Cultură, Morală, Sociaetate”, împreună cu dr. Gabriel Noje, vă propunem un dialog tocmai pe această temă sensibilă, moartea. Încercăm o abordare teologică, creștinească a morții, din dorința de a vedea care poate fi atitudinea firească a creștinului în fața mutării la cele veșnice.

Audiție cu folos!

Cultură, morală, societate
Cultură, morală, societate
Atitudinea creștinului în fața morții
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Emisiuni recente

Conștiința – glasul lui Dumnezeu în om

Conștiința – glasul lui Dumnezeu în om

Vă propun astăzi spre meditație o temă mai sensibilă și anume conștiința. Aceasta este numită de Sfinții Părinți „glasul lui Dumnezeu în om”. Conștiința este vocea lui Dumnezeu în om. Acest cuvânt provine din compușii latini con- și știre-. Astfel, mai bine spus,...

Martirii din temnițele comuniste

Martirii din temnițele comuniste

Ziua de 14 mai este înscrisă în calendarul memoriei românești ca Zi Națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste. Mulți dintre dumneavoastră, cei care participați la cultul public al Bisericii Ortodoxe, știți că, la fiecare Sfântă Liturghie, acești...