Audio | 19 Mai – Ziua Internațională a medicului de familie

de | mai 19, 2020

Din anul 2010, data de 19 mai înseamnă  Ziua Internațională a Medicului de Familie. Aceasta a fost desemnată de către Organizația Mondială a Medicilor de Familie (WONCA World) pentru a recunoaște rolul medicului de familie în asigurarea unei asistențe medicale deosebit de complexe, aproapiate de pacient și adaptată la nevoile fiecărui bolnav în parte.

Audio | 19 Mai – Ziua Internațională a medicului de familie

Cu profesionalism, dăruire, răbdare şi multă înţelegere, medicul de familie este cel care are grijă de sănătatea noastră, de la naștere și, trecând prin toate etapele vieții, până la moarte.

În aceste momente extrem de dificile și de incerte de criză sanitară, medicii de familie se află în prima linie în lupta cu infecția COVID-19, dând dovadă de mult curaj și rezistență.

Fiecare zi vine cu noi și noi provocări legate de această boală necunoscută și fiecare zi aduce o avalanșă de informații care trebuie verificate, validate științific și medical, în așa fel încât pacienților să le fie oferite cele mai bune sfaturi și îndrumări. Viața tuturor pacienților reprezintă o prioritate.

Despre toate aceste aspecte am stat de vorbă cu D-na Dr. Emiliana COSTIUG, medic de familie, Președintele Asociației medicilor de famile Cluj, într-un scurt interviu pe care vă invităm să îl ascultați aici.

 

În România, în Registrul Național al Medicilor sunt înregistrați un număr de 11682 medici de familie. Anul trecut, potrivit statisticilor, aceștia au efectuat peste 30.720.485 de servicii medicale.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...