[AUDIO] ÎPS Andrei: „Să coborâm Raiul lui Dumnezeu în lumea aceasta păcătoasă”

de | nov. 30, 2016

Creștinii ortodocși îl cinstesc cu o zi înainte de Ziua Națională a României, pe Sfântul Andrei, cel care a adus poporului român lumina Evangheliei lui Hristos. Pentru preoții și credincioșii din Cluj, praznicul din 30 noiembrie are o însemnătate deosebită și pentru că în această zi, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, cel care conduce Mitropolia Clujului, își sărbătorește ocrotitorul spiritual.

Sute de clujeni au participat în această zi de mare praznic, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Au slujit alături de ierarh preoți și diaconi de la Centrul Eparhial și părinți profesori de la cele două școli teologice ortodoxe din Cluj. Credincioșii și preoții Eparhiei au dorit să fie alături de chiriarh cu ocazia aniversării onomasticii. Cu toții au mulțumit lui Dumnezeu pentru că a rânduit ca la cârma Mitropoliei Clujului să ajungă în urmă cu 5 ani, ÎPS Andrei, un adevărat părinte duhovnicesc, care s-a preocupat neîncetat de sporirea duhovnicească a preoților și credincioșilor din eparhie.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit în cuvântul de învățătură despre vocația misionară a Bisericii, spunând că atât slujitorii Bisericii, cât și mirenii sunt chemați să fie misionari. Ei trebuie să spună și fraților lor că L-au găsit pe Mesia, ca toți împreună, mergând pe această cale să coborâm raiul lui Dumnezeu și aici în lumea aceasta păcătoasă:

La finalul Sfintei Liturghii, vicarul Eparhial Pr. Iustin Tira, în numele preoților și credincioșilor Eparhiei Clujului, l-a felicitat pe ÎPS Andrei și i-a urat multă sănătate și mulți ani fericiți. În semn de apreciere pentru dragostea părintească pe care o revarsă celor din jur i-a oferit în dar o icoană a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul:

La final ÎPS Andrei a oferit binecuvântarea sa tuturor credincioșilor ce au participat la slujbă, primind la rândul lui flori și felicitări de la fii săi duhovnicești.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA