Aur și bronz pentru studenții UBB, la competiția internațională de studii de caz din Madrid

de | mart. 1, 2024

Echipa formată din studenții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB – Antal András (Finanțe și bănci, anul 3), Bugár Anna (Finanțe și bănci, anul 3), Kovács Kata (Finanțe și bănci, anul 3) și Tófalvi Krisztián (Informatică economică, anul 2) a reușit o performanță unică la competiția internațională de studii de caz, organizată, în perioada 18-23 februarie, de IE Business School din Madrid, Spania.

Competiția a constat în două probe separate, o probă care s-a derulat pe parcursul unei săptămâni, respectiv una de 24 de ore. Echipa clujeană a fost singura echipă care s-a calificat în finala ambelor probe, clasându-se pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cadrul primei probe, respectiv obținând locul trei în cadrul celei de-a doua probe a competiției. Studenții au fost însoțiți la concurs de prof. univ. dr. Szász Levente, coordonatorul echipei, fiind pregătiți în colaborare cu lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely și conf. univ. dr. Györfy Lehel.

„În cadrul primei probe a competiției echipele participante au avut sarcina să dezvolte o strategie pe termen scurt și pe termen lung pentru compania Sushita, o rețea de restaurante din Spania, iar cea de a doua probă a constat în elaborarea unui plan strategic pentru grupul hotelier Radisson în scopul expansiunii acestuia în regiunea asiatică. Echipa clujeană a concurat cu universități din SUA, Germania și Mexic în cadrul preliminariilor din prima rundă, calificându-se în finala competiției, unde a reușit să se urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, devansând gazdele de la IE Business School (Spania), respectiv echipa studențească de la Frankfurt School of Finance & Management (Germania). Această probă a fost urmată de o rundă în care echipele au avut la dispoziție doar 24 de ore pentru elaborarea soluțiilor, iar echipa clujeană a demonstrat din nou o performanță solidă, câștigând grupa preliminară în fața unor echipe studențești din Spania și din Mexic, obținând în final locul trei al competiției. Această probă a fost câștigată de BI Norwegian Business School (Norvegia), locul doi fiind obținut de studenții de la University of Southern California, Marshall School of Business (SUA)” – informează UBB.

„De fiecare dată când participăm la astfel de competiții prestigioase la nivel internațional, este îmbucurător să constatăm că nivelul calitativ al actului educațional din cadrul UBB permite studenților noștri să concureze de la egal la egal cu echipe studențești reprezentând universități globale de top, și chiar reușim din când în când să ne clasăm pe podiumul acestor întreceri. De această dată organizatorii din Spania au remarcat faptul că UBB a fost singura universitate care a avut o performanță constantă, reușind să se claseze pe podium în cadrul ambelor probe ale concursului. Această performanță consistentă e cu atât mai remarcabilă, cu cât performanța echipelor studențești este jurizată de câte un panel alcătuit din reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului academic global” – declară prof. Szász Levente, prodecanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și coordonatorul echipei.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...