Ioan Aurel Pop:

„Avram Iancu s-a stins din această lume acum un secol și jumătate, dar spiritul lui străbate anii, și va străbate multe secole de-acum înainte, cel puțin atât timp cât va exista poporul român, fiindcă el este erou național, așezat de mult în Panteonul românesc. ”

Unicul dor al vieții mele este să-mi văd Națiunea mea fericită….(Avram Iancu)

Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fărcaș din Cluj-Napoca, Fundația Transilvania Leaders și Editura Școala Ardeleană organizează sub egida Academiei Române – Centrul de Studii Transilvane, Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române și Centrului de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” și având ca partener Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România, dezbaterea prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la trecerea în eternitate a eroului român, pe tema cărții Avram Iancu. O viața de erou de Silviu Dragomir, ediție aniversară îngrijită, cu studiu introductiv și notă asupra ediției de Ioan Bolovan și Sorin Șipoș iar prefață de Liviu Maior.

Evenimentul va avea loc joi 24 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Vor susține alocuțiuni: Ioan Bolovan, Liviu Maior, Mircea Muthu, Ioan-Aurel Pop, Mircea Popa, Vasile Pușcaș un recital poetic Dorel Vișan și un moment musical Nucu Pandrea. În dechidere vor fi prezenți Marius Bojiță și Tiberiu Groza Amfitrionul evenimentului este Flavius Milășan.

Alături de cartea în dezbatere se vor prezenta și celelalte volume apărute în Seria Avram Iancu 150: Glonțul de argint sau Adevărata moarte a lui Avram Iancu. Teatru de Mircea Tomuș, Avram Iancu. Dramă. 1934 de Lucian Blaga. Ediție îngrijită de Mircea Popa, Avram Iancu, făuritor de istorie națională de Mircea Popa.