Binecuvântare arhierească în Parohia Năoiu

de | iul. 1, 2023

Sâmbătă, 1 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat comunitatea din Parohia Năoiu, județul Cluj.

Cu acest prilej, de la ora 10:00, în biserica parohială, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie și a adresat credincioților prezenți un cuvânt de învățătură.

Alături de  ierarh au slujit protopopul de Cluj I – preotul Dan Hognogi, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Bogdan Zubașcu și alți preoți invitați.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. La chinonic, corul parohiei a interpretat pricesne.

La finalul Liturghiei, Preasfinția Sa a oficiat slujba Parastasului la 7 ani de la trecerea la Domnul a părintelui Ioannis Klis, fost preot la Bruxelles, înmormântat în proximitatea bisericii.

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a primit în dar, în urmă cu 7 ani, din partea doamnei preotese Aurora Mocian Klis, cărțile din biblioteca parintelui Ioannis.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...