Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Huedin 2

de | iun. 11, 2022

Sâmbătă seara, 11 iunie 2022, la Biserica „Sfânta Treime” din Huedin, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat slujba Vecerniei Mari, înconjurat de un sobor de preoți.

Din sobor au făcut parte: protopopul Huedinului, părintele Dan Lupuțan, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Tudor Petrovici, preotul Ioan Căienar de la Parohia Nadășu și preotul Raul Lăcătuș de la Parohia Răchițele.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral Synavlia.

La finalul Vecerniei, Preasfințitul Părinte Benedict a sfințit o cruce, pictată pe lemn de părintele Tudor Petrovici, care va fi așezată în spatele Sfintei Mese. De asemenea, le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură.

Pentru bogata activitate pastoral-misionară dar mai ales pentru implicarea în activitățile cu tineretul, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, la propunerea Protopopiatului Ortodox Huedin, părintele paroh Tudor Petrovici, a fost hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâu roșu.

Mai multe fotografii AICI

Sursa: Protopopiatul Huedin

Foto credit: Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...