Binecuvântare arhierească în Parohia „Sf. Constantin și Elena” din Cluj-Napoca

de | iul. 18, 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat sâmbătă, 17 iulie 2021, în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Cluj-Napoca.

Cu această ocazie, de la ora 18:00, în biserica parohială, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de sfințire a apei și a binecuvântat lucrările efectuate la casa parohială, situată în curtea lăcașului de cult. În ultimele luni, prin grija preotului paroh Ciprian Ilie Mișin, locuința a beneficiat de ample lucrări de renovare și înfrumusețare.

De asemenea, ierarhul a sfințit o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița, de la Schitul Prodromu din Muntele Athos. Icoana o fost pictată de iconarul Cătălin Bogătean, fiind donată bisericii de o familie de credincioși din cadrul parohiei.

Pentru activitatea pastorală și administrativă, în semn de recunoștință și apreciere, Părintele Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe parohul Ciprian Ilie Mișin, iar doamnei preotese, Laura Maria Mișin, i-a oferit o diplomă de aleasă cinstire și o icoană cu Maica Domnului. De asemenea, celor ce s-au împlicat în activitățile parohiei, ierarhul le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

Scurt istoric

Parohia Ortodoxă „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, situată pe Calea Moților, a fost înființată în anul 1922, fiind a doua parohie ca vechime din municipiul Cluj-Napoca.

Actualul lăcaș de cult, sfințit de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania, a fost construit între anii 1995-1998, prin implicarea jertfelnică a preotului Alexandru-Marcel Sabău, care a păstorit parohia timp de aproape 40 de ani, în perioada 1981-2020.

Începând din luna ianuarie 2021, după pensionarea preotului Marcel Sabău, comunitatea parohială este păstorită de preotul Ciprian Ilie Mișin.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință de lucru a Sfântului Sinod | 11 iulie 2024

Ședință de lucru a Sfântului Sinod | 11 iulie 2024

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au reunit joi, 11 iulie 2024, în ședință de lucru. Întrunirea ierarhilor Bisericii noastre a fost găzduită în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei și a fost prezidată de Preafericitul Părinte...