Binecuvântare arhierească pentru comunitatea ortodoxă din localitatea bistrițeană Viile Tecii

de | feb. 21, 2016 | Actualitatea religioasă

Părintele Mitropolit Andrei al Clujului s-a aflat în Duminica Vameșului și a Fariseului, în mijlocul comunității ortodoxe din localitatea bistrițeană Viile Tecii. Ierarhul, alături de un impresionant  sobor, a oficiat, de la ora 10:00, Sfânta Liturghie, în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Din sobor au făcut parte părinți consilieri de la Centrul Eparhial, protopopul Bistriței, stareți și duhovnici de mănăstiri și preoții din localitățile vecine. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a sfințit și noul iconostas al bisericii.

În cadrul predicii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit despre smerenie, virtutea la care ne îndeamnă Biserica în această perioadă liturgică, a Triodului, în care tocmai am intrat:

De cinci ani, comunitatea din Viile Tecii este păstorită de tânărul preot Bogdan Daniel, care s-a implicat atât pe plan pastoral cât și edilitar: s-a renovat casa parohială, s-a achiziționat o casă lângă biserică, s-a renovat biserica și s-au început lucrările de pictură în tehnica frescă.

La finalul Liturghiei Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a ridicat pe părintele paroh Daniel Bogdan la rangul de iconom și a dat diplome de aleasă cinstire celor care s-au implicat în renovarea bisericii, pictorul bisericii, pictorul și sculptorul iconostasului, primul epitrop și paraclisierul.

 

 

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...