Binecuvântare arhierească pentru comunitatea ortodoxă din localitatea bistrițeană Viile Tecii

de | feb. 21, 2016

Părintele Mitropolit Andrei al Clujului s-a aflat în Duminica Vameșului și a Fariseului, în mijlocul comunității ortodoxe din localitatea bistrițeană Viile Tecii. Ierarhul, alături de un impresionant  sobor, a oficiat, de la ora 10:00, Sfânta Liturghie, în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Din sobor au făcut parte părinți consilieri de la Centrul Eparhial, protopopul Bistriței, stareți și duhovnici de mănăstiri și preoții din localitățile vecine. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a sfințit și noul iconostas al bisericii.

În cadrul predicii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit despre smerenie, virtutea la care ne îndeamnă Biserica în această perioadă liturgică, a Triodului, în care tocmai am intrat:

De cinci ani, comunitatea din Viile Tecii este păstorită de tânărul preot Bogdan Daniel, care s-a implicat atât pe plan pastoral cât și edilitar: s-a renovat casa parohială, s-a achiziționat o casă lângă biserică, s-a renovat biserica și s-au început lucrările de pictură în tehnica frescă.

La finalul Liturghiei Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a ridicat pe părintele paroh Daniel Bogdan la rangul de iconom și a dat diplome de aleasă cinstire celor care s-au implicat în renovarea bisericii, pictorul bisericii, pictorul și sculptorul iconostasului, primul epitrop și paraclisierul.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA