Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Șoimeni, județul Cluj

de | feb. 2, 2019 | Actualitatea religioasă

În ziua Praznicului Împărătesc al Întâmpinării Domnului, sâmbătă, 2 februarie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Șoimeni, comuna Vultureni, județul Cluj.

Cu această ocazie, de la ora 10:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Cluj I, pr. Dan Hognogi, pr. lect. univ. dr. Gheorghe Șanta de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, preotul paroh, pr. Andrei Misaroș, alături de alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Așteptare nedezmințită ”.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Andreea Cristina, cel de-al treilea copil al preotului paroh Andrei Misaroș și al doamnei preotese Andreea.

La final, Părintele Paroh i-a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru binecuvântarea comunității ortodoxe din satul Șoimeni.

Istoric

Biserica Ortodoxă din Șoimeni a fost construită între anii 1880-1883 de părintele Vasile Bene. În data de 7 iulie 1966, biserica a fost sfințită de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu, iar la data de 19 august 2001, după ample lucrări de renovare și pictare, biserica este resfințită de către Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, preot paroh fiind părintele Ioan Ciupei. Începând cu data de 1 decembrie 2018, comunitatea de la Șoimeni este păstorită de părintele Andrei Misaroș.

Mai multe fotografii găsiți AICI

În ziua Praznicului Împărătesc al Întâmpinării Domnului, sâmbătă, 2 februarie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei,…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Sâmbătă, 2 februarie 2019

Ultimele articole

23 octombrie – Sfântul Apostol Iacov, ruda Domnului

23 octombrie – Sfântul Apostol Iacov, ruda Domnului

Acest Sfânt Iacob, numit fratele Domnului (Galateni 1, 19), a fost cel dintâi episcop al Ierusalimului. El nu face parte dintre cei 12 Apostoli ai Domnului, ci dintre cei 70, şi era numit frate al Domnului, ca şi Sfinţii Simeon (Simon), Iuda...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Turda

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Turda

Clericii din Protopopiatul Ortodox Turda s-au reunit joi, 22 octombrie 2020, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Mihai Vodă și a fost precedată de o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict...

Hramul Mănăstirii „Petru Rareș Vodă” din Ciceu-Corabia

Hramul Mănăstirii „Petru Rareș Vodă” din Ciceu-Corabia

Mănăstirea „Petru Rareș Vodă” din localitatea bistrițeană Ciceu-Corabia, Protopopiatul Beclean, și-a prăznuit miercuri, 21 octombrie 2020, ocrotitorii spirituali, pe Sfinţii Mărturisitori Ardeleni: Cuvioșii Visarion Sarai și Sofronie de la Cioara, Mucenicul Oprea...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beclean

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beclean

Clericii din Protopopiatul Ortodox Beclean s-au reunit marți, 20 octombrie 2020, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Dobric și a fost precedată de o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict...