Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Șoimeni, județul Cluj

de | feb. 2, 2019 | Actualitatea religioasă

În ziua Praznicului Împărătesc al Întâmpinării Domnului, sâmbătă, 2 februarie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Șoimeni, comuna Vultureni, județul Cluj.

Cu această ocazie, de la ora 10:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Cluj I, pr. Dan Hognogi, pr. lect. univ. dr. Gheorghe Șanta de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, preotul paroh, pr. Andrei Misaroș, alături de alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Așteptare nedezmințită ”.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Andreea Cristina, cel de-al treilea copil al preotului paroh Andrei Misaroș și al doamnei preotese Andreea.

La final, Părintele Paroh i-a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru binecuvântarea comunității ortodoxe din satul Șoimeni.

Istoric

Biserica Ortodoxă din Șoimeni a fost construită între anii 1880-1883 de părintele Vasile Bene. În data de 7 iulie 1966, biserica a fost sfințită de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu, iar la data de 19 august 2001, după ample lucrări de renovare și pictare, biserica este resfințită de către Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, preot paroh fiind părintele Ioan Ciupei. Începând cu data de 1 decembrie 2018, comunitatea de la Șoimeni este păstorită de părintele Andrei Misaroș.

Mai multe fotografii găsiți AICI

În ziua Praznicului Împărătesc al Întâmpinării Domnului, sâmbătă, 2 februarie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei,…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Sâmbătă, 2 februarie 2019

Ultimele articole

Experiența carcerală la Nicolae Steinhardt

Experiența carcerală la Nicolae Steinhardt

În seria dialogurilor cu dr. Călin Emilian Cira, doctor în istorie și doctorand în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, abordăm o serie de teme specifice ce se regăsesc în opera scriitorului și monahului Nicolae Steinhardt, cunoscut și ca monahul...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Huedin

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Huedin

Clericii din Protopopiatul Ortodox Huedin s-au reunit vineri, 12 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, săvârșit în Paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta protopopiatului, în prezența Preasfințitului...

Sfințirea capelei mortuare din Gârbău

Sfințirea capelei mortuare din Gârbău

Joi, 11 mai 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Gârbău, județul Cluj. Cu acest prilej, de la ora 12:00, Părintele...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Beclean

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Beclean

Clericii din Protopopiatul Ortodox Beclean s-au reunit joi, 11 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit la Biserica cu hramurile „Sfântul Apostol Andrei” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”,...