Binecuvântarea bisericii ortodoxe din satul Puini

de | oct. 9, 2016

Lucrările de renovare ale bisericii ortodoxe din satul Puini au fost binecuvântate astăzi de Mitropolitul Clujului. Înainte de slujbă părintele Paul Isip, protopopul de Gherla, alături de un sobor de 15 preoți a oficiat Sfânta Liturghie, în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

Slujba de resfințire a bisericii din satul Puini a avut loc de la ora 11:30, iar în cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a arătat prin exemple scripturistice cât de important este implicarea unei comunități în zidirea și înfrumusețarea locașului de cult, ce nu este altceva decât casa Domnului:

La finalul slujbei de binecuvântare Mitropolitul Clujului i-a oferit preotului paroh Grigore Moldovan ordinul „Sfântul Pahomie de la Gledin”, iar principalului ctitor ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”. Cu prilejul vizitei Înaltpreasfințitului Părinte Andrei în satul Puini au fost sfințite și două troițe din lemn, amplasate în curtea bisericii, dar și căminul cultural din sat.

Din 1960 satul Puini din comuna Geaca aparține de parohia ortodoxă Sucutard. Cei aproximativ 25 de credincioși ortodocși din acest sat sunt păstoriți de peste 40 de ani de părintele Grigore Moldovan. Biserica din sat a fost construită în anul 1963 și sfințită 2 ani mai târziu de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu. În ultimii ani, prin grija părintelui Grigore Moldovan, a sătenilor, dar și a altor oameni de bine, biserica a fost reabilitată. S-au realizat lucrări interioare, dar și exterioare, astfel încât creștinii din acest sat să se bucure de o biserică frumoasă în care să se poată întâlni cu Dumnezeu prin Sfintele Taine.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...