Binecuvântarea bisericii ortodoxe din satul Puini

de | oct. 9, 2016 | Actualitatea religioasă

Lucrările de renovare ale bisericii ortodoxe din satul Puini au fost binecuvântate astăzi de Mitropolitul Clujului. Înainte de slujbă părintele Paul Isip, protopopul de Gherla, alături de un sobor de 15 preoți a oficiat Sfânta Liturghie, în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

Slujba de resfințire a bisericii din satul Puini a avut loc de la ora 11:30, iar în cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a arătat prin exemple scripturistice cât de important este implicarea unei comunități în zidirea și înfrumusețarea locașului de cult, ce nu este altceva decât casa Domnului:

La finalul slujbei de binecuvântare Mitropolitul Clujului i-a oferit preotului paroh Grigore Moldovan ordinul „Sfântul Pahomie de la Gledin”, iar principalului ctitor ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”. Cu prilejul vizitei Înaltpreasfințitului Părinte Andrei în satul Puini au fost sfințite și două troițe din lemn, amplasate în curtea bisericii, dar și căminul cultural din sat.

Din 1960 satul Puini din comuna Geaca aparține de parohia ortodoxă Sucutard. Cei aproximativ 25 de credincioși ortodocși din acest sat sunt păstoriți de peste 40 de ani de părintele Grigore Moldovan. Biserica din sat a fost construită în anul 1963 și sfințită 2 ani mai târziu de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu. În ultimii ani, prin grija părintelui Grigore Moldovan, a sătenilor, dar și a altor oameni de bine, biserica a fost reabilitată. S-au realizat lucrări interioare, dar și exterioare, astfel încât creștinii din acest sat să se bucure de o biserică frumoasă în care să se poată întâlni cu Dumnezeu prin Sfintele Taine.

Ultimele articole

Memoria spațiului sacru

Memoria spațiului sacru

Într-o conferință pe care a prezentat-o în 1951, Martin Heidegger spunea: „Muritorii locuiesc în măsura în care salvează pământul. Salvarea nu smulge doar dintr-un pericol. A salva înseamnă propriu-zis, a eliberat ceva întru esența sa proprie. A salva pământul este...

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei Turda Nouă...