Binecuvântarea capelei mortuare și a căminului cultural din Vișea

de | nov. 11, 2022 | Actualitatea religioasă

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat vineri, 11 noiembrie 2022, comunitatea ortodoxă din Vișea, județul Cluj.

Cu acest prilej, de la ora 13:00, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară și căminul cultural din localitate.

Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj I – preotul Dan Hognogi, parohul comunității – preotul Adrian-Paulian Mitrea și preoții din Cercul Preoțesc Jucu.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în activitățile parohiei.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat parohului Adrian-Paulian Mitrea Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici. Distincții și diplome de aleasă cinstire au primit și alți binefăcători, în frunte cu primarul comunei Jucu, Valentin-Dorel Pojar.

La evenimentul de la Vișea au participat, pe lângă numeroși credincioși, reprezentanți ai administrației locale, comandantul Unității Militare din Jucu, reprezentanți ai Școlii „George Barițiu” din Jucu și un grup de elevi îmbrăcați în straie populare.

„În fiecare comunitate arondată Comunei Jucu există capele mortuare. Exceptând Capela Mortuară de la Gădălin, sfințită de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, în august 2020, toate celelalte au fost sfințite de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei. De asemenea, în toamna anului 2020, Mitropolitul Clujului a sfințit și noua biserică ortodoxă din Vișea, cu hramurile «Sfântul Ierarh Nicolae» și «Sfinții Apostoli Petru Pavel», în care slujește părintele Adrian Mitrea”, a spus pr. Marius Cristian Focșanu, corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Cluj I.

Vișea este filie a Parohiei Ortodoxe Gădălin.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Cluj I

Ultimele articole

Mitropolitul Bartolomeu Anania

Mitropolitul Bartolomeu Anania

Cel despre care vreau să vă vorbesc astăzi, a avut o viață bogată în evenimente și a fost protagonistul unor momente despre care am putea vorbi săptămâni în șir, fără oprire. Ba mai mult, s-a bucurat, atât în decursul vieții, cât și după plecarea din această lume, de...

31 ianuarie – Sf. Mc. doctori fără de arginți Chir și Ioan

31 ianuarie – Sf. Mc. doctori fără de arginți Chir și Ioan

Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan – Au învățat medicina în Alexandria și pentru că tămăduiau mulțimea „fără onorariu”, li se spunea „doctori tămăduitori fără arginți”. Ca niște buni creștini, ei arătau bolnavilor că de multe ori boala este pedeapsă de la...

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei...