Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica „Buna Vestire” din Crairât

de | aug. 20, 2022 | Actualitatea religioasă

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 20 august 2022, în mijlocul comunității din localitatea Crairât, județul Cluj.

Cu acest prilej, Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate la interiorul și exteriorul bisericii cu hramul „Buna Vestire”.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte: protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Mihail Crișan, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, PS Părinte Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre legătura dintre împărăția cea de jos și Împărăția lui Dumnezeu. Ierarhul a explicat că atunci când vine vorba despre viețuirea noastră în această lume trebuie să avem în vedere modelul Împărăției Cerurilor.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala preoților din Protopopiatul Turda, dirijată de preotul Sorin Dindelegan.

Pentru întreaga activitatea pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Mihail Crișan. Primarului comunei Ploscoș, Aurel Truță, și primarului orașului Bicaz, Nicolae Sălăgean – fiu al satului, le-a acordat „Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, iar altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

Scurt istoric

Biserica „Buna Vestire” din Crairât, filie a Parohiei Triteni – Colonie, din Protopopiatul Turda, a fost contruită în anul 1937, fiind finalizată abia în anul 1975, când a fost sfințită de vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

Ultimele articole

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

foto: doxologia.ro Între izvoarele de mâna întâi pentru înţelesul semnificaţiei sărbătorilor se înscriu, cu nebănuit de mare folos, acatistele şi icoanele care le sunt consacrate. Practic, acatistul descrie în versuri evenimentul sfânt din calendar, fie că este vorba...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...