Binecuvântarea lucrărilor efectuate la casa parohială din Cristeștii Ciceului

de | iun. 10, 2023

Sâmbătă, 10 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Cristeștii Ciceului, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul binecuvântării lucrărilor efectuate în ultima perioadă la casa parohială.

De dimineață, în biserica parohială din localitate, protopopul de Beclean, preotul Cristian Dragoș, alături de un sobor de clerici, a oficiat Sfânta Liturghie.

După sâvârșirea Sfintei Liturghii, de la ora 12:00, clericii și credincioșii prezenți l-au întâmpinat și primit pe Întâistătătorul Eparhiei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, care a oficiat slujba sfeștaniei la casă parohială din localitate, renovată în ultimii trei ani.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Beclean – preotul Cristian Dragoș, preotul paroh Marius Crișan, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în viața și activitățile parohiei.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe preotul paroh Marius Mircea Crisan, iar doamnei preotese Andreea Crișan i-a oferit o icoană cu Maica Domnului. Primarul și viceprimarul comunei Uriu, Radu Spermezeu și Gheorghe Balla, au fost distinși cu Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, iar Teodor-Călin Pele și Ion Bucilă au primit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. De asemenea, membrilor Consiliului și Comitetului parohial și altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire, iar copiilor și tinerilor prezenți le-a dăruit cărți duhovnicești.

La rându-i, preotul paroh Marius Crișan a mulțumit ierarhului, oficialităților, celor prezenți și tuturor celor ce au ajutat renovarea casei parohiale. În semn de prețuire și recunoștință, Părintelui Mitropolit Andrei i-a oferit un omofor și un epitrahil.

La eveniment au participat numeroși credincioși, precum și oficialități locale și județene, în frunte cu prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Beclean

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA