Binecuvântarea noii case parohiale din Parohia Gilău I

de | iul. 7, 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat joi, 7 iulie 2022, în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Gilău I, Protopopiatul Cluj I, cu prilejul binecuvântării noii case parohiale.

De la ora 20:00, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba Sfeștaniei la noua casă parohială, construită în perioada 2014-2022, piatra de temelie fiind pusă în anul 2014, de către Înaltprasfinția Sa. La demisol casei a fost amenajat un mic paraclis și un spațiu multifuncțional pentru activitățile cu tinerii.

Din sobor au făcut parte: inspectorul eparhial, preotul Vasile Nemeș, protopopul de Cluj I, preotul Dan Hognogi, preotul paroh Sebastian Ștefan Popa, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în viața Bisericii și în edificarea casei parohiale.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală desfășurată în cei 15 ani de slujire, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe parohul Sebastian Ștefan Popa. De asemenea, primarului comunei Gilău, Gelu-Vasile Topan, membrilor Consiliului și Comitetului parohial și altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

La eveniment au participat oficialitățile locale și numeroși credincioși, în frunte cu secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, dr. Eugen Adrian Truța.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Adrian Eugen Truța

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...