Binecuvântarea Paraclisului Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Beclean III

de | dec. 27, 2019

În a doua zi de Crăciun, 26 decembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din cartierul rezidențial Podirei, al orașului Beclean.
 
Cu acest prilej, de la ora 15:30, Mitropolitul Andrei a binecuvântat paraclisul Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Beclean III, construit lângă biserica de zid, care se află în stadiu de construcție.
 
Pentru activitatea pastorală și administrativă, ierarhul l-a hirotesit iconom pe parohul Alin Ionuț Pop, cu dreptul de a purta brâul roșu. Totodată, preotul Alin săvârșește slujbe și la Centrul pentru protecția copilului din Beclean.
Piatra de temelie a lăcașul de cult, închinat Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost pusă în toamna anului 2008, în prezent fiind ridicată până la turla principală. Până în primăvara anului 2019, parohia a fost păstorită de preotul Adrian Cherhaț, actualmente preot la Parohia Beclean I și inspector școlar de specialitate pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud. În prezent paroh este preotul Alin Pop, continuând munca începută de părintele Cherhaț.
 
Proiectul lăcașului a fost întocmit de către arhitectul Gheorghe Ilișiu din Bistrița, iar biserica se va construi în stil bizantin, în formă de cruce greacă, cu două abside, un turn mare la cupolă și două turnuri mici la intrare.
Mai multe fotografii AICI  
Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...