Biserica din Monor, resfințită de Mitropolitul Clujului

de | sept. 27, 2015 | Actualitatea religioasă

În duminica a 18-a după Rusalii, Mitropolitul Clujului a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Bistrițeană Monor, unde localnicii au marcat mai multe evenimente importante.

 

Înfrățirea rugăciunii cu munca duce la cele mai bune rezultate.

Acesta a fost mesajul Înaltpresfinșitului Părinte Andrei în duminica a 18-a după Rusalii, când creștinii ortodocși au meditat asupra episodului biblic care relatează Pescuirea minunată. Asemenea pescarilor care s-au rugat pentru a prinde pește și noi trebuie să ne rugăm în fiecare zi și să împletim rugăciunea cu munca, spune Mitropolitul Clujului: „Înainte au încercat să pescuiască fără rugăciune, dar, după ce au participat alături de Domnul Iisus Hristos la rugăciune, la propovăduirea cuvântului, când au aruncat mreaja, nu o puteau scoate de mulțimea peștilor. Munca a fost precedată de rugăciune. Înfrățirea rugăciunii cu munca, duce la cele mai binecuvântate rezultate. Așa că, rămânem de la această frumoasă sărbătoare cu învățătura pe care ne-o dă Domnul Iisus Hristos: e nevoie de muncă și rugăciune în toate domeniile de activitate. Inclusiv pe tărâm spiritual, trebuie să punem umărul! Dacă ar trebui să facem o aplicare concretă și la fața locului, am spune că aici la Monor, rugăciunea a fost însoțită de muncă și a rezultat ceea ce vedem cu toții: o biserică frumoasă, măreață, pusă la punct, pictată frumos, restaurată și, chiar și împrejurimile ei sunt foarte, foarte bine dichisite. Muncim o săptămână întreagă, dar duminica mergem la biserică. O zi este binecuvântată de cele 5 minute de rugăciune pe care le facem dimineața și se sfârșește așa cum trebuie, cu cele 5 minute de rugăciune pe care le facem seara”.

Resfințirea Bisericii și Sfânta Liturghie, la Monor

Cuvântul de învățătură a fost transmis de Înaltpresfințitul Părinte Andrei în parohia bistrițeană Monor, unde ierarhul a resfințit în această dimineață biserica parohială și a oficiat Sfânta Liturghie.

Mitropolitul Clujului a felicitat comunitatea din Monor care s-a implicat cu mult interes în lucrările de reabilitare a bisericii din localitate: „Cum spuneam și când am terminat slujba de sfințire, pe părintele Marius, pe domnul primar, pe creștinii de aici și pe toți cei ce i-au sprijinit, îi felicităm! Iar noi toți nu uităm că nici rugăciune fără muncă, dar nici muncă fără rugăciune! Fiecare la locul ei!”.

Distincții, la ceas de sărbătoare și inaugurarea unui muzeu

În semn de apreciere față de efortul depus în lucrările din parohia Monor, Înaltpresțințitul Andrei a acordat Crucea Transilvană, părintelui paroh Marius Avram și principalului ctitor, Ioan Neagoș.

La finalul slujbelor, sătenii din Monor au luat parte alături de Înaltpresfintitul Andrei la inaugurarea Muzeului din localitate dedicat omului de radio Gelu Furdui.

Cu acest prilej, la etajul Căminului Cultural din localitate oamenii au admirat diplome, medalii, cd-uri fotografii și obiecte personale  ale unuia dintre cei mai îndrăgiți etnologi, muzicieni și realizatori ai radioului clujean.

 

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu-Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci (Luarea Crucii și urmarea lui Hristos), 17 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul...