Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” Bistrița și Liceul cu Program Sportiv, împreună pentru viitorul copiilor

de | nov. 18, 2016 | Activități parohiale

Proiectul ”Implică-te! Fii voluntar!”, în curs de desfășurare în Liceul cu Program Sportiv, dorește a lansa un semnal elevilor și tinerei generații, în scopul implicării acestora în acțiunile comunitare aflate sub deviza voluntariatului: activități culturale, artistice, sportive, educaționale, de ecologizare, de reciclare, de integrare socială, etc.

Pentru înțelegerea necesității dezvoltării unui comportament în spirit civic, aproximativ 50 elevi din clasele a VIII-a, IX-a și a X-a, însoțiți și de prof. Adreea Pișta, au fost invitați de către preoții Tudor Mudure și Marius Pintican, preoți la Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime” din oraș, la derularea unei acțiuni în scopul înțelegerii conceptului de voluntariat și implicațiile acestuia. Printre discuții, prezentări PPT, proiecții video, s-au oferit răspunsuri la întrebările: De ce sa fii voluntar?, Cum pot deveni voluntar?, Ce  satisfacții implică activitatea de voluntariat?

Este foarte important ca elevii și tinerii să fie conștienți de faptul că pot fi utili în societate, că pot căpăta experiență utilă mai târziu, că pot dezvolta abilități practice și sociale, că pot lega prietenii, că devin mai responsabili, că pot schimba ceva în societate și că pot contribui la fericirea altora  prin acțiuni de voluntariat.

Prof. Toderic Adriana

Prof. Beraru Mihaela

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...