Biserica Parohiei Iclod, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul

de | mai 9, 2021 | Actualitatea religioasă

Preasfințitul Părinte Benedict Bistriţeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, fost prezent în Duminica a 2-a după Paști, 9 mai 2021, în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, Iclod, Protopopiatul Gherla.

Cu prilejul hramului de vară al parohiei, pomenirea „Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae la Bari”, ierarhul a binecuvântat lucrările de renovare efectuate în ultima perioadă la locașul de cult și a săvârşit Sfânta Liturghie.

După citirea pericopei evanghelice, Presfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învăţătură despre încredere și pace.

Biserica Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Iclod, Protopopiatul Gherla, județul Cluj, a fost construită între anii 1958-1961. În anul 1992, sub îndrumarea preotului de atunci, Teodor Boroș, s-au efectuat lucrări de extindere. Pictura a fost realizată în 1994 de pictorul Vasile Cosma, fiu al satului. Cu timpul, pictura s-a deteriorat, motiv pentru care în 2013 au fost demarate ample lucrări de restaurare. Acestea au fost binecuvântate de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei în luna mai a anului 2015.

Potrivit preotului paroh Nicu Claudiu Herinean, în ultima perioadă au fost efectuate şi ample lucrări de renovare la exteriorul bisericii, care au fost binecuvântate astăzi de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul.

Mai multe fotografii aici.

 

 

Ultimele articole

Despre Liturghia catehumenilor

Despre Liturghia catehumenilor

Sufletul ne îndeamnă să începem această cateheză cu un gând din Sf.Ioan de Kronstadt: „Ce poate fi mai măreț, mai mișcător, mai de-viață-făcător pe pământ decât slujirea Liturghiei? Aici se închipuie și se săvârșește cea mai mare Taină a iubirii lui Dumnezeu față de...

Biserica din Negreni, resfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei

Biserica din Negreni, resfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei

În Duminica a 7-a după Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), 13 iunie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din...