Biserica spitalului de recuperare Polaris a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului

de | iun. 30, 2018

Părintele Mitropolit a fost întâmpinat la ora 8.30 de soborul de slujitori iar la ora 9.00 a început slujba de târnosire a locașului de cult. De la ora 10.00 s-a oficiat Sfânta Liturghie iar după citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte a rostit un cuvânt de învățătură intitulat Domnul Hristos este doctotul sufletelor și al trupurilor, prin care a evidențiat că numai în Biserică oamenii pot găsi tămăduire atât pentru trup cât mai ales pentru suflet.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului:

La finalul Dumnezeiestii Liturghii, Ierarhul l-a ridicat la rangul de iconom pe preotul capelan Emilian Marius Făgădaru, cel care se va ocupa de Capela Spitalului. Directorului institutiei d-ului Ioan Socea i-a fost acordată „Crucea transilvană” cea mai înaltă distincție pentru mireni în Arhiepiscopia Clujului, iar tuturor celor care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea lăcașului de cult Ierarhul le-a acordat distincții și diplome de aleasă cinstire.

Lucrările de costrucție a bisericii au început în anul 2015 și s-au finalizat în luna octombrie a anului trecut.

Capela va purta hramul „Sf. Mc. Doctori fără de arginți Cosma și Damian și este situată în incinta spitalului de recuperare „Polaris Medical” din localitatea Suceagu, județul Cluj.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA