Bucurie duhovnicească în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Romainville, Paris, Franța

de | mai 19, 2019

Duminica a patra după Paști a avut o însemnătate deosebită pentru credincioșii Parohiei Orodoxe Române „Sfinții Trei Ierarhi” din Romainville, Paris, Franța. O delegație de preoți și mireni din Cluj-Napoca a poposit pentru câteva ore alături de ei pentru a le stâmpăra dorul de casă.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințituluil Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și a Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, soborul format din zece preoți a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, iar apoi cuvântul de învățătură a fost rostit de Arhimandritul Dumitru Cobzaru, Exarh al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Din sobor au mai făcut parte: Arhimandritul Nicolae Moldovan, starețul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Nicula, preotul paroh, pr. Mircea Filip, preotul militar al garnizoanei Bistrița pr. Cristian Marțian, secretarul protopopiatul din Bistrița, pr. Emanuel Vidican, preotul paroh de la Șomcutu Mic, Protopopiat Dej, Pr. Laurian Rus, preotul slujitor, Pr. Ciprian Rebrișorean, preotul din Moiseni, Maramureș, Pr. Gavril Botiș, directorul tehnic al postului de radio „Renașterea”, arhidiaconul  Dan-Grigore Văscu, și alți preoți din vecinătatea parohiei.

Delegația de la Cluj s-a aflat în aceste zile în Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale pentru un turneu de lansare și promovare a cărții „Fiule m`am vrut să-ți fiu candelă de ceas târziu…”!, ediție în format bilingv franceză și română, scrisă de Arhimandritul Dumitru Cobzaru. Această carte a fost dăruită de Preacuviosul Părinte tuturor celor care au participat astăzi la slujbă.

Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Romainville, Paris este păstorită de 12 ani de pr. Mircea Filip care a dorit ca lăcașul de cult să fie locul unde cele peste 400 de familii aflate acolo să se adune duminica și în sărbători.

Trebuie subliniat faptul că aici, săptămânal, se organizează cursuri în limba romană pentru copii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...