Bucurie duhovnicească în prag de sărbători, pentru tinerii din orașul Turda

de | dec. 19, 2015

Biserica „Învierea Domnului” din orașul Turda a fost sâmbătă, 19 decembrie 2015, neîncăpătoare de tinerii veniți să participe la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Cei peste 100 de elevi de la școlile și liceele din municipiu, care participă în mod regulat la slujbele și activitățile bisericii, au dat răspunsurile la liturghie, s-au împărtășit cu Sfintele Taine și au susținut și un concert de colinde la final.

„De mult ne-am dorit să slujim o Liturghie cu arhiereul nostru, datorită faptului că tinerii turdeni sunt iubitori de Biserică și și-au dorit foarte mult să-l aibă în mijlocul lor pe Părintele Mitropolit Andrei.  Peste 100 de tineri au participat la această Liturghie Arhierească, aducându-și darul lor spre bucuria Nașterii Domnului Hristos”, a declarat coordonatorul lor, părintele Sebastian Zăhan.

La Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei, în sobor de peste 10 preoți, au luat parte pe lângă tineri și mulți credincioși din oraș. Tuturor, dar în mod special tinerilor, Părintele Mitropolit le-a spus că trebuie să își pună cu seriozitate problema vieții lor duhovnicești și a mântuirii.

„Atunci când tinerii își pun serios problema religioasă sunt vrednici de admirat. Așa s-a întâmplat și cu tânărul bogat din Evanghelie, care preocupat fiind de cele religioase a venit la Domnul Hristos și i-a zis «Bunule învățător, ce să fac să moștenesc viața veșnică?». Și Domnul Iisus Hristos, ne spune evanghelistul, L-a privit cu mult drag, pentru această preocupare serioasă pe care o avea cu privire la viața lui duhovnicească. Putea fi preocupat de multe alte lucruri, și atunci și mai ales acum, cu câte nu sunt îmbiați tinerii și atunci când îi vezi preocupați de cele frumoase, de viața religioasă vrednici sunt de admirat și îi privim cu drag, așa cum L-a privit Domnul Iisus Hristos pe tânărul bogat ”.

La finalul recitalului de colinde, susținut de tinerii prezenți la slujbă, Ierarhul le-a împărțit tuturor cărți de rugăciuni și de colinde. De asemenea, Înaltpreasfințitul Andrei a sfințit și o icoană a Maicii Domnului, lucrată în mozaic, amplasată pe unul din zidurile sfântului locaș de cult.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA