Bucurie duhovnicească în preajma Crăciunului în parohia Adormirea Maicii Domnului

de | dec. 20, 2015 | Activități parohiale

Ultima duminică din Postul Crăciunului, Duminica dinaintea Nașterii Domnului, a fost încă un motiv de bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca. Bucuria a fost prilejuită de invitații speciali de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, părintele protosinghel Simeon Pintea și părintele arhidiacon Sorin Marciuc, care au slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul său de învățătură, Preacuviosul părinte Simeon Pintea a vorbit despre Evanghelia după Matei, citită la Sfânta Liturghie în duminica Sfinților Părinți după trup ai Domnului, premergătoare praznicului Nașterii Domnului, arătând înțelesul și importanța pomenirii „genealogiei” Mântuitorului, precum și semnificația pe care ar trebui să o aibă sărbătoarea Crăciunului pentru credincioși.

Bucuria și emoția acestei zile au fost sporite după Vecernie de colindătorii din localitatea bistrițeană Ciceu-Giugești, care le-au oferit în dar gazdelor un recital de colinde. Corul bisericii bistrițene, condus de soții Ramona și Gustav Telcian-Jannert, i-a încântat pe enoriași prin colindele frumoase, dar și prin portul tradițional, specific zonei.

Întâlnirea a fost una de suflet pentru părintele Dan Hognogi, în prezent preot paroh la biserica clujeană Adormirea Maicii Domnului, care și-a început activitatea ca preot în Ciceu-Giurgești, unde a slujit timp de 10 ani, a transmis pentru Radio Renașterea, reprezentantul parohiei, Stela Florea.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...