Bucurie în mijlocul copiilor de la Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean, de Mica Unire

de | ian. 26, 2016 | Activități parohiale

Duminică, 24 Ianuarie 2016, Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean a fost gazda unui eveniment menit să celebreze Unirea Principatelor Române, la care au participat atât copiii Centrului cât și întregul colectiv de angajați. Momentul artistic a debutat cu intonarea Imnului Național și al câtorva cântece patriotice de către Corul Centrului de Protecție a Copilului coordonați de educatorul Sorin Chindriș și părintele Alin Pop. Programul a continuat cu un recital al tinerei interprete Adriana Berințan din Uriu, care a încântat auditoriul cu câteva piese frumoase. Tinerii din Parohia Ortodoxă Piatra cârmuiți de Părintele Ioan Clapa au adus în fața publicului, pe lângă straiele tradiționale, și un obicei stăvechi practicat în zona. Momentul a fost dublat și de evoluția deosebită a Grupului vocal format din preoții Cristian Dragoș, Lucian Blaga, Mureșan Horațiu, Dumitru Ciupa și Alin Pop- inițiatorul acestui program, care au prezentat publicului piese încărcate de emoție din zestrea neamului românesc.

Un punct aparte l-a constituit evoluția artistică a tinerilor din cadrul Clubului copiilor Beclean, coordonați de Prof. Reghina Poenar și Prof. Daniel Rațiu, care au prezentat spectatorilor dansuri populare din zona Văii Someșului și cântece populare aduse cu dragoste și dăruire de interpreții Ioana Mesaroș, Marius Varga, Ioana Chiș, Alexandru Pop și Prof. Daniel Rațiu.

„Domnul profesor Ioan Pop, un cunoscut rapsod al Becleanului ne-a dăruit prin vocea sa caldă câteva cântări religioase amintindu-ne că nimic nu se poate face fără Dumnezeu. Sceneta „Moș Ion Roată și Unirea de la 24 ianuarie 1859”, pregătită de doamnele educatoare Raveca Bangău și Liliana Mihăilă cu tineri din cadrul Centrului, a fost momentul cu care s-a încheiat spectacolul”, a declarat pentru Radio Renașterea, prof. Daniel Rațiu.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...