Bucurie în prag de sărbători, pentru școlarii a două instituții de învățământ din Bistrița

de | dec. 9, 2015

A fost zi de sărbătoare marți, 8 decembrie 2015, la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa. Școlarii de aici s-au bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului. Ierarhul a fost primit de conducerea şcolii şi de corpul profesoral al liceului, alături de peste 150 de tineri, care au participat la această întâlnire, gândită ca un dar duhovnicesc în prag de Crăciun.

Directorul şcolii, profesorul Augustin Pop, i-a mulţumit Înaltpreasfinţitului Andrei pentru prezenţa în mijlocul colectivului, iar tinerii prezenţi la această întâlnire au primit cu drag sfaturile duhovniceşti şi îndemnul de a-şi păstra acelaşi spirit de fair-play din competiţiile sportive şi în viaţa de zi cu zi, pentru a trăi cu demnitate şi onoare, a transmis pentru radio Renașterea inspectorul eparhial pentru tineret al județului Bistrița-Năsăud, părintele Tudor Mudure.

Şi pentru că interesele elevilor de la Liceul cu Program Sportiv se extind şi dincolo de specializările teoretice alese, în cadrul întâlnirii a fost prezentată o demonstraţie de gimnastică ritmică, oferită de echipa de gimnastică, coordonată de prof. Ica Sigartău. De asemenea, în prag de sărbători de iarnă, grupuri de tineri, purtând cu mândrie costumul tradiţional specific zonei, au oferit un concert de colinde pentru cei prezenţi în sală. La finalul întâlnirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a primit din partea directorilor prof. Augustin Pop şi prof. Miheştian Mărioara  o medalie cu insigna şcolii şi o stea, un simbol de călăuză pentru oaspetele de azi.

Părintele Mitropolit s-a deplasat apoi la Şcoala Gimnazială „Şefan cel Mare”, unde funcţionează două clase care beneficiază de programul after-school „Sfântul Stelian”, un program derulat cu sprijinul Arhiepiscopiei Clujului. Întâmpinat de directorul şcolii, prof. Lucica Iacob şi de profesorii voluntari care se îngrijesc de educaţia celor mici, Înaltpreasfinţia Sa a avut o întâlnire cu cei mici, care, îmbrăcaţi în port popular, l-au aşteptat colindând cu drag. Micuţii colindători au aflat cu această ocazie povestea Naşterii Domnului şi au fost îndemnaţi să se bucure deplin de sărbătoarea ce urmează, ei fiind asemenea îngerilor vestitori ai naşterii lui Iisus Hristos. Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a adus mici daruri pentru elevii celor două clase, care, împreună cu profesorii şi părinţii prezenţi au colindat şi s-au bucurat, aşteptând cu nerăbdare următoarele proiecte ce au în centru tânăra generaţie.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...