Bucurie nețărmurită la hramul Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia

de | nov. 8, 2016

Străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia şi-a sărbătorit marți, 8 noiembrie 2016, hramul. Această sărbătoare ortodoxă a Sfinților Arhangheli a adus bucurie duhovnicească pentru foarte mulți credincioși din Bărăgan, informează Epispoia Sloboziei.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurați de părintele stareţ, arhimandritul Rafail și de un ales sobor de părinţi consilieri, părinţi protopopi, stareți şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de câțiva membrii ai Coralei „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a ţinut un cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a vorbit despre prezenţa şi lucrarea Sfinţilor Îngeri în viaţa noastră și despre Sfinţii Arhangheli, ocrotitorii Mănăstirii.

Preasfinţitul Episcop Vincențiu a adresat cuvânt de mulţumire Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, pentru că a îngăduit trimiterea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului – „Dulcea îmbrățișare” – de la Mitropolia Clujului, în oraşul Slobozia, aducând mare folos duhovnicesc credincioşilor Eparhiei.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail a mulțumit și el deopotrivă Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, pentru odorul adus în cetatea Sloboziei. Mulțumiri au fost adresate și Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu pentru grija permanentă arătată Mânăstirii „Sfinții Voievozi” și credincioșilor care au participat la Sfânta Liturghie și care au venit să se închine la Icoana Maicii Domnului.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei și Preasfințitul Părinte Vincențiu au binecuvântat toţi credincioşii prezenţi la slujbă.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, de la Muzeul Mitropoliei Clujului, va rămâne spre închinare până miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 12:00.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA