Bucurii pentru vârstnicii nevoiași din Municipiul Dej

de | oct. 4, 2018

Persoanele vârstnice aflate în evidența Asociației Filantropia Dej au fost plăcut surprinse cu o floare și o îmbrățișare, cu ocazia zilei internaționale a persoanelor vârstnice. 

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este marcată în fiecare an la 1 octombrie pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.

În anul 2015 Asociația Filantropia Dej a înființat Serviciul Socio-medical de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu Dej, având ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice și conştientizarea şi responsabilizarea membrilor societăţii civile şi a instituţiilor publice şi schimbarea percepţiei, atitudinii şi comportamentului societăţii asupra persoanelor cu vârste înaintate.

,,Sărbătorim pentru al III-lea an la rând ,,Ziua internațională a persoanelor vârstnice” și ne bucurăm că putem să aducem o mică alinare beneficiarilor noștri, din cadrul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Dej. În această zi specială, le-am oferit daruri simbolice și le-am promis că nu îi vom lăsa niciodată singuri în lupta cu anii cei mai grei, anii bătrâneții”, a declarat As. Soc. Costinel Șoaită coordonatorul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Dej.

Uniunea Europeană în ansamblu se confruntă cu o îmbătrânire a populaţiei. Potrivit unui studiu demografic publicat în anul 2015, de Oficiului European de Statistică (Eurostat), până în anul 2080, aproape 30% din cetăţenii Uniunii Europene vor avea vârsta de 65 de ani sau peste, potrivit site-ului http://ec.europa.eu/. Mai mult, se estimează că procentul persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani va depăşi 12% din populaţia totală, până în 2080. Această predicţie statistică vine după o alta din 2013, potrivit căreia, pentru prima dată în istoria omenirii se estima că, în 2050, numărul persoanelor peste 60 de ani va fi mai mare, la nivel mondial, decât numărul copiilor.

Costinel Șoaită

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...