„Bucuriile credinței”, la Parohia Sfântul Nicolae din Cluj-Napoca

de | iun. 13, 2017 | Activități parohiale

 În Parohia „Sfântul Nicolae” din Cluj-Napoca  se desfăşoară în această perioadă un nou proiect catehetic intitulat „Bucuria credinţei”. Proiectul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani şi are loc  în fiecare duminică, în biserica de pe strada Horea.

Întâlnirea de duminică, 11 iunie 2017, a fost una deosebită.  Copiii şi părinţii prezenţi la eveniment au participat la un atelier de creaţie ce i-a mobilizat pe toţi cei de faţă. Întalnirea s-a desfăşurat  cu sprijinul a trei voluntari din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Cluj-Napoca. Dana Bodea, Ecaterina Tomoiagă şi Maria Coacean i-au învăţat pe cei mici să confecţiuneze brăţări şi cruciulite.

„Cateheza săptămânală e una îndrăgită de micii creştini, lucru pe care l-a confirmat de această dată, prezenţa Sarei, o fetiţă  implicată în activităţile noastre,  care a ţinut să participe alături de prietenii ei la întâlnire, deşi era cu piciorul în ghips.”, a transmis pentru Radio Renașterea părintele Florin Daniel, preot slujitor la Parohia „Sfântul Nicolae” din Cluj-Napoca.

Momentul se încadrează într-un ciclu de întâlniri care au ca scop descoperirea de catre cei mici a frumuseţilor credinţei ortodoxe şi totodată o cât mai activă implicare din partea părinţilor în formarea caracterului religios a celor mici.

Ultimele articole

Deşi pare oarbă, credinţa e lumină | Ioan Ianolide

Deşi pare oarbă, credinţa e lumină | Ioan Ianolide

Ioan Ianolide: „Deşi pare abstractă, credinţa e concretă. Deşi pare imposibilă, credinţa e reală. Deşi pare grea, credinţa e uşoară. Deşi pare oarbă, credinţa e lumină. Deşi are origini divine, credinţa se plineşte prin oameni. Deşi are o eshatologie transcendentă,...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...