Burse speciale pentru activitatea științifică a studenților UBB

de | nov. 22, 2023

În acest an universitar, 60 de studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca vor primi burse speciale pentru activitatea științifică.

Bursele, cu o valoare lunară de 2000 de lei, sunt destinate studenților cu activitate universitară foarte bună și performanțe în domeniul cercetării științifice, 49 dintre aceștia fiind înscriși la cursurile de master ale UBB, iar ceilalți, studenți la nivel licență.

Bursele vor fi acordate studenților în domeniul Științe ale Naturii/ Exacte/ Inginerești (32 de burse), celor în domeniul Științe Sociale (16 burse) și Științe Umaniste (12 burse), în urma unei selecții în cadrul căreia sunt luate în considerare descrierea și susținerea publică a proiectului de cercetare propus, lucrările publicate și comunicările științifice, precum și mediile anilor de studii, media obținută la licență sau cea de admitere la master.

Potrivit declarației rectorului, prof. univ. dr. Daniel David, aceste burse sunt acordate „pentru stimularea performanței și a cercetării științifice de excelență în rândul studenților UBB”.

Devenit deja o tradiție, programul de burse speciale pentru activitatea științifică urmărește să sprijine studenții talentați (nivel licență și nivel master)  în a-și dezvolta coerent ideile și proiectele inovatoare și să stimuleze creativitatea științifică  în toate domeniile importante ale cunoașterii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Un nou site dedicat persoanelor cu hemofilie din România

Un nou site dedicat persoanelor cu hemofilie din România

A fost lansat un nou site dedicat comunității persoanelor cu hemofilie din România. Site-ul www.desprehemofilie.ro,  dezvoltat de Roche România, se adresează copiilor și adulților cu hemofilie, precum și oamenilor din mediul acestora, care își doresc să fie informați...

Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai lansează luni, 4 martie, jocul terapeutic REThink Life Game,  un joc terapeutic 3D care se folosește de psihologie pentru a antrena abilități specifice de reglare emoțională. Evenimentul o va avea ca invitat pe prof. univ. dr. Oana David,...